Rugboller med chokolade

Ingredienser

10 ggær
4 dlvand
2 dlsyrnet mælkeprodukt
1.5 tsksalt
1 spskhonning
1 tskvaniljesukker
3 dlgrovvalsede havregryn
300 grugmel
300 ghvedemel
75 gmørk chokolade

Tilberedning

Tip: Server rugbollerne som et mellemmåltid. De kan spises, som de er. Rugbollerne kan fryses ned.
  • 1

    Udrør gæren i koldt vand.

  • 2

    Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade, og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret.

  • 3

    Hak chokoladen groft, og rør den i.

  • 4

    Dæk skålen med plastfolie, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.

  • 5

    Rør dejen igennem, og fordel den i smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir.

  • 6

    Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.

  • 7

    Bag rugbollerne ved 200° i ca. 25 minutter på midterste ovnrille.

  • 8

    Afkøl dem på en bagerist.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Rugboller med chokolade