Rugboller med chokolade
Ingredienser
| 10 g | gær |
| 4 dl | vand |
| 2 dl | syrnet mælkeprodukt |
| 1.5 tsk | salt |
| 1 spsk | honning |
| 1 tsk | vaniljesukker |
| 3 dl | grovvalsede havregryn |
| 300 g | rugmel |
| 300 g | hvedemel |
| 75 g | mørk chokolade |
Tilberedning
Tip: Server rugbollerne som et mellemmåltid. De kan spises, som de er. Rugbollerne kan fryses ned.
- 1
Udrør gæren i koldt vand.
- 2
Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade, og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret.
- 3
Hak chokoladen groft, og rør den i.
- 4
Dæk skålen med plastfolie, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.
- 5
Rør dejen igennem, og fordel den i smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir.
- 6
Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.
- 7
Bag rugbollerne ved 200° i ca. 25 minutter på midterste ovnrille.
- 8
Afkøl dem på en bagerist.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
