Rosastegt dåvildtfilet
2-3 person
Ingredienser
300 g | filet af dåvildt |
timian | |
salt | |
peber | |
10 stk | enebær |
smør | |
rødvin | |
5 dl | piskefløde |
1 spsk | blåskimmelost |
1 tsk | ribsgelé |
Tilberedning
Servér rosastegt dåvildtfilet sammen med aspargeskartofler, waldorfsalat og halve æbler med ribsgelé eller en salat.
- 1
Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt, peber og knuste enebær. Læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin på, så bunden af fadet er dækket.
- 2
Sæt det i en forvarmet ovn på 225 °C (varmluftovn: 200 °C) i 15-20 min.
- 3
Tag kødet op og hold det varmt i alufolie i mindst 20 min.
- 4
Hæld al væden i en gryde. Tilsæt piskefløde og blåskimmelost og lad sovsen stå og snurre kraftigt.
- 5
Smag til med ribsgelé og måske lidt salt. Tilsæt kulør, hvis du bedst kan lide brun sovs.
- 6
Skær kødet i skiver og servér med sovsen til. Servér sammen med aspargeskartofler, waldorfsalat og halve æbler med ribsgelé eller en salat.