Rosastegt dåvildtfilet

2-3 person

Ingredienser

300 gfilet af dåvildt
timian
salt
peber
10 stkenebær
smør
rødvin
5 dlpiskefløde
1 spskblåskimmelost
1 tskribsgelé

Tilberedning

Servér rosastegt dåvildtfilet sammen med aspargeskartofler, waldorfsalat og halve æbler med ribsgelé eller en salat.
  • 1

    Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt, peber og knuste enebær. Læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin på, så bunden af fadet er dækket.

  • 2

    Sæt det i en forvarmet ovn på 225 °C (varmluftovn: 200 °C) i 15-20 min.

  • 3

    Tag kødet op og hold det varmt i alufolie i mindst 20 min.

  • 4

    Hæld al væden i en gryde. Tilsæt piskefløde og blåskimmelost og lad sovsen stå og snurre kraftigt.

  • 5

    Smag til med ribsgelé og måske lidt salt. Tilsæt kulør, hvis du bedst kan lide brun sovs.

  • 6

    Skær kødet i skiver og servér med sovsen til. Servér sammen med aspargeskartofler, waldorfsalat og halve æbler med ribsgelé eller en salat.

Rosastegt dåvildtfilet