Røget makrel med ovnbagte kartofler, blomkål og asparges. Hertil hummus

4 personer

Ingredienser

650 gkartofler
1 stkblomkål
250 ggrønne asparges
350 grøget makrel
1 stkcitron
150 ghummus
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 27: Røget makrel, blomkål, grov hummus
  • 1

    Tænd ovnen på 190° varmluft.

  • 2

    Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl blomkålen og skær ud i små buketter. Vend kartoflerne og blomkålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

  • 3

    Fordel kartofler og blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.

  • 4

    Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid den væk. Skær aspargesene i mundrette stykker. Fordel aspargesene på bagepladen sammen med kartoflerne og blomkålen og lad dem bage med de sidste 10 min.

  • 5

    Fjern skindet fra makrelfileterne og pluk kødet i mindre stykker.

  • 6

    Server kartofler, blomkål og asparges i skåle og top med røget makrel, citronsaft og hummus som tilbehør. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med friskplukket dild.
Røget makrel med ovnbagte kartofler, blomkål og asparges. Hertil hummus