Røget makrel med ovnbagte kartofler, blomkål og asparges. Hertil hummus
4 personer
Ingredienser
650 g | kartofler |
1 stk | blomkål |
250 g | grønne asparges |
350 g | røget makrel |
1 stk | citron |
150 g | hummus |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 27: Røget makrel, blomkål, grov hummus
- 1
Tænd ovnen på 190° varmluft.
- 2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl blomkålen og skær ud i små buketter. Vend kartoflerne og blomkålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.
- 3
Fordel kartofler og blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.
- 4
Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid den væk. Skær aspargesene i mundrette stykker. Fordel aspargesene på bagepladen sammen med kartoflerne og blomkålen og lad dem bage med de sidste 10 min.
- 5
Fjern skindet fra makrelfileterne og pluk kødet i mindre stykker.
- 6
Server kartofler, blomkål og asparges i skåle og top med røget makrel, citronsaft og hummus som tilbehør. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med friskplukket dild.
