Røget laks med dildkartofler og creme fraiche

4 personer

Ingredienser

250 gkoldrøget laks
0,25 lcreme fraiche 38 %
1 stkcitron
1 tsksukker
salt
peber
300 gaspargeskartofler
1 bundtdild
25 gsmør

Tilberedning

  • 1

    Kog kartoflerne møre i saltet vand. De skal være møre men må ikke koge ud!

  • 2

    Hæld vandt fra og lad kartoflerne blive i gryden med et viskestykke som ’låg’ i ca 10min.

  • 3

    Når kartoflerne er til at håndtere, pilles de med en lille urtekniv.

  • 4

    Inden servering lunes de kort i smør, smages til med salt, peber og hakket dild.

  • 5

    Pisk creme fraiche med citronsaft, sukker, salt og groft kværnet peber indtil cremen bliver letter fast, men pas på den ikke piskes videre derfra og skiller!

  • 6

    Anret laks i tynde eller tykke skiver efter smag og behag. Server med lune dildkartofler og creme fraiche.

Server eventuelt med lidt lunt brød.
Røget laks med dildkartofler og creme fraiche