Røget laks med dildkartofler og creme fraiche
4 personer
Ingredienser
250 g | koldrøget laks |
0,25 l | creme fraiche 38 % |
1 stk | citron |
1 tsk | sukker |
salt | |
peber | |
300 g | aspargeskartofler |
1 bundt | dild |
25 g | smør |
Tilberedning
- 1
Kog kartoflerne møre i saltet vand. De skal være møre men må ikke koge ud!
- 2
Hæld vandt fra og lad kartoflerne blive i gryden med et viskestykke som ’låg’ i ca 10min.
- 3
Når kartoflerne er til at håndtere, pilles de med en lille urtekniv.
- 4
Inden servering lunes de kort i smør, smages til med salt, peber og hakket dild.
- 5
Pisk creme fraiche med citronsaft, sukker, salt og groft kværnet peber indtil cremen bliver letter fast, men pas på den ikke piskes videre derfra og skiller!
- 6
Anret laks i tynde eller tykke skiver efter smag og behag. Server med lune dildkartofler og creme fraiche.
Server eventuelt med lidt lunt brød.