Rösti

Ingredienser

500 gblandet rodfrugter
3 spskhvedemel
2 stkæg
2 spskolivenolie
salt
peber

Tilberedning

Du kan vælge lige de rodfrugter, du ønsker. F.eks. persillerod, gulerod, pastinak, rødbede, knoldselleri, kartofler eller søde kartofler. Rösti er genial til at få brugt rodfrugts-rester i en ny og lækker ret!
  • 1

    Riv rodfrugterne groft. Pisk æg.

  • 2

    Læg de revne rodfrugter i koldt vand, og skyl dem godt, indtil vandet er klart. Tør rodfrugterne i et rent viskestykke.

  • 3

    Kom de revne og tørre rodfrugter i en skål. Tilføj salt, peber, hvedemel og de sammenpiskede æg.

  • 4

    Form små runde ’kager’ på plader med bagepapir og pensl dem med en smule olivenolie.

  • 5

    Bag röstierne ved 200° varmluft til de er gyldne og sprøde, ca. i 20-25 minutter. Er de ikke sprøde, så giv dem lidt længere tid i ovnen.

Rösti