Rösti

Ingredienser

500 gblandet rodfrugter
3 spskhvedemel
2 stkæg
2 spskolivenolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Riv rodfrugterne groft. Brug f.eks. persillerod, gulerod, pastinak, rødbede, knoldselleri, kartofler eller søde kartofler.

  • 2

    Læg de revne rodfrugter i koldt vand, og skyl dem godt indtil vandet er klart.

  • 3

    Tør rodfrugterne i et rent viskestykke.

  • 4

    Kom de revne og tørre rodfrugter i en skål og tilføj salt, peber, hvedemel og de to sammenpiskede æg.

  • 5

    Form små runde ’kager’ på plader med bagepapir og pensl dem med en smule olivenolie.

  • 6

    Röstierne bages ved 200° varmluft til de er gyldne og sprøde i 20-25 minutter. Er de ikke sprøde, så giv dem lidt længere tid i ovnen.

Rösti