Rodfrugtsuppe med ristede kikærter og naanbrød

4 personer

Ingredienser

1 stkløg
2 fedhvidløg
0.5 spskkarry
0.5 spskpaprika
400 gøkologisk rodfrugtmix
1 dåsehakkede tomater
4 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
1 dåsekikærter
0.5 spskspidskommen
2 stknaanbrød
2.5 dlcremefine 15%
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48: Naanbrød, kikærter, økologisk rodfrugtmix
  • 1

    Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft.

  • 2

    Varm en gryde op med lidt olie og svits karry, paprika, løg, hvidløg og rodfrugter. Tilsæt hakkede tomater, vand og smuldret bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 10 min.

  • 3

    Dræn kikærterne i en si og tør dem efterfølgende i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle. Kom nu kikærterne på en tør pande og rist dem i 1 min. Tilsæt lidt olivenolie, spidskommen og salt og rist videre i ca. 8 min.

  • 4

    Lun naanbrødene på en brødrister eller i ovnen efter anvisningen på posen.

  • 5

    Tilsæt cremefine til suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Server suppen i skåle og top med ristede kikærter og naanbrød som tilbehør.

Rodfrugtsuppe med ristede kikærter og naanbrød