Rodfrugtsuppe med ristede kikærter og naanbrød
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 0.5 spsk | karry |
| 0.5 spsk | paprika |
| 400 g | økologisk rodfrugtmix |
| 1 dåse | hakkede tomater |
| 4 dl | vand |
| 1 terning | grøntsagsbouillon |
| 1 dåse | kikærter |
| 0.5 spsk | spidskommen |
| 2 stk | naanbrød |
| 2.5 dl | cremefine 15% |
| olivenolie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48: Naanbrød, kikærter, økologisk rodfrugtmix
- 1
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft.
- 2
Varm en gryde op med lidt olie og svits karry, paprika, løg, hvidløg og rodfrugter. Tilsæt hakkede tomater, vand og smuldret bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 10 min.
- 3
Dræn kikærterne i en si og tør dem efterfølgende i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle. Kom nu kikærterne på en tør pande og rist dem i 1 min. Tilsæt lidt olivenolie, spidskommen og salt og rist videre i ca. 8 min.
- 4
Lun naanbrødene på en brødrister eller i ovnen efter anvisningen på posen.
- 5
Tilsæt cremefine til suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.
- 6
Server suppen i skåle og top med ristede kikærter og naanbrød som tilbehør.
