Risotto rørt med svampe, timian og spinat

4 personer

Ingredienser

10 dlvand
2 terningerhønsebouillon
400 gchampignon
1 stkløg
2 fedhvidløg
300 grisottoris
0,5 spskfrisk eller tørret timian
2,5 dlhvidvin
70 gspæde spinatblade
70 grevet ost
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48.
  • 1

    Bring vandet i kog sammen med bouillonen.

  • 2

    Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg champignonerne gyldne. Krydr med salt og peber og stil til side.

  • 3

    Pil skrællen af løget og hvidløgene og hak dem fint. Svits dem i en varm gryde med lidt olivenolie. Tilsæt risottorisene og timian, og rør i et par minutter. Tilsæt herefter hvidvinen under omrøring, til risene har absorberet næsten al væsken.

  • 4

    Tilsæt nu et par skefulde bouillon ad gangen til gryden. Rør rundt og lad risene absorbere bouillonen inden du tilsætter mere. Fortsæt, til risottoen har en konsistens som tynd risengrød og risene er al dente.

  • 5

    Tilsæt de stegte champignoner, spinat og revet parmesan. Rør forsigtigt, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Server risottoen i skåle og top evt. med ekstra revet ost. Velbekomme!

 Risotto rørt med svampe, timian og spinat