Risotto med svampe

4 personer

Ingredienser

500 grisottoris
2 stkløg
1 bakkechampignon
4 stktomat
6 fedhvidløg
1 stkøkologisk citron
100 gparmesan
3 terningeroksebouillon
2 lvand
2 spskhvidvinseddike
1 spskolivenolie
25 gsmør
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Hak tomater og løg og skær hvidløg i skiver.

  • 2

    Lav bouillon af bouillonterningerne og vand.

  • 3

    Kom lidt olivenolie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Det må ikke tage farve.

  • 4

    Kom den revne citronskal i. Herefter tilsættes risene uden væske i gryden. Tilsæt hvidvinseddike. Rør hele tiden i gryden.

  • 5

    Kom lidt af bouillonvæden i gryden og rør rundt. Bouillonen skal tilsættes lidt af gangen. 25 minutter skal der røres, men smag på det og se om risene er færdige, ellers rør lidt mere.

  • 6

    Når risene er næsten færdige tilsættes champignon og tomater.

  • 7

    Riv parmesanost i og lad det simre i 5 minutter. Krydr med salt og peber.

  • 8

    Kom lidt olivenolie henover og lidt smør i til allersidst for at afrunde smagen.

  • 9

    Riv lidt parmesan på toppen og pynt evt. med lidt grønt.

Risotto med svampe