Risotto med svampe
4 personer
Ingredienser
500 g | risottoris |
2 stk | løg |
1 bakke | champignon |
4 stk | tomat |
6 fed | hvidløg |
1 stk | økologisk citron |
100 g | parmesan |
3 terninger | oksebouillon |
2 l | vand |
2 spsk | hvidvinseddike |
1 spsk | olivenolie |
25 g | smør |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Hak tomater og løg og skær hvidløg i skiver.
- 2
Lav bouillon af bouillonterningerne og vand.
- 3
Kom lidt olivenolie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Det må ikke tage farve.
- 4
Kom den revne citronskal i. Herefter tilsættes risene uden væske i gryden. Tilsæt hvidvinseddike. Rør hele tiden i gryden.
- 5
Kom lidt af bouillonvæden i gryden og rør rundt. Bouillonen skal tilsættes lidt af gangen. 25 minutter skal der røres, men smag på det og se om risene er færdige, ellers rør lidt mere.
- 6
Når risene er næsten færdige tilsættes champignon og tomater.
- 7
Riv parmesanost i og lad det simre i 5 minutter. Krydr med salt og peber.
- 8
Kom lidt olivenolie henover og lidt smør i til allersidst for at afrunde smagen.
- 9
Riv lidt parmesan på toppen og pynt evt. med lidt grønt.