Risengrød tilberedt under dynen og serveret med bærkompot
4 personer
Ingredienser
Risengrød
| 3 dl | vand |
| 250 g | grødris |
| 15 dl | sødmælk |
Bærkompot
| 200 g | frossen bærmix |
| 1 spsk | vand |
| 0.5 spsk | vaniljesukker |
| 1 spsk | sukker |
Tilberedning
- 1
Kog vandet op i en gryde ved middel varme - hvis du har en støbejernsgryde, så brug denne, da den holder bedre på varmen. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælk, bring det i kog under omrøring og lad grøden småkoge i 10 minutter under grundig omrøring. Sluk for varmen og læg låg på gryden.
- 2
Pak gryden godt ind i to håndklæder og herefter godt ind i en dyne. Lad gryden stå pakket ind i dynen ca. 50-60 minutter eller mere. Lav imens kompotten.
- 3
Hæld den frosne blanding i en gryde sammen med vand, vaniljesukker og sukker. Hvis du har rørsukker på lager så brug det. Lad det hele simre i 10 minutter og hak evt. de største bær i mindre stykker med grydeskeen.
- 4
Tilbage til grøden. Pak den ud af dynen og rør godt rundt. Smag til med lidt salt.
- 5
Server grøden med bærkompot på toppen og evt. med rød saftevand eller hvidtøl.
