Ris a la mande med kirsebærsauce

Ingredienser

150 ggrødris
1 dlvand
1 lsødmælk
6-8 spsksukker
1-2 stkvaniljestang, korn & stang heraf
0,5 tsksalt
mandelsplitter
0,5 lfløde

Tilberedning

  • 1

    Kom vand og grødris i en gryde og bring i kog. 

  • 2

    Lad det koge i 2-3 minutter og tilsæt mælken.

  • 3

    Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen med bagsiden af en kniv og skrab det ud i 1 spsk sukker.

  • 4

    Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker & sukker i gryden med grødris. 

  • 5

    Kog risengrøden tyk under omrøring på komfuret, i 30-40 minutter – grøden må gerne koges godt tyk. 

  • 6

    Når risengrøden er kogt færdig, køles den ned i køleskabet – grøden kan med fordel koges dagen før den skal bruges. 

  • 7

    Når risengrøden er kold, vendes den sammen med letpisket flødeskum & mandelsplitter. 

  • 8

    Serveres med kirsebærsauce.

Ris a la mande med kirsebærsauce