Ris a la mande med kirsebærsauce
Ingredienser
150 g | grødris |
1 dl | vand |
1 l | sødmælk |
6-8 spsk | sukker |
1-2 stk | vaniljestang, korn & stang heraf |
0,5 tsk | salt |
mandelsplitter | |
0,5 l | fløde |
Tilberedning
- 1
Kom vand og grødris i en gryde og bring i kog.
- 2
Lad det koge i 2-3 minutter og tilsæt mælken.
- 3
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen med bagsiden af en kniv og skrab det ud i 1 spsk sukker.
- 4
Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker & sukker i gryden med grødris.
- 5
Kog risengrøden tyk under omrøring på komfuret, i 30-40 minutter – grøden må gerne koges godt tyk.
- 6
Når risengrøden er kogt færdig, køles den ned i køleskabet – grøden kan med fordel koges dagen før den skal bruges.
- 7
Når risengrøden er kold, vendes den sammen med letpisket flødeskum & mandelsplitter.
- 8
Serveres med kirsebærsauce.