Ribeye med rødvinssauce og garniture
4 personer
Ingredienser
Ribeye
4 stk | ribeye steaks |
salt | |
peber |
Garniture
1 stk | broccoli |
1 stk | blomkål |
2 stk | gulerod |
0,5 bundt | persille |
0,5 bundt | timian |
8 stk | løg |
8 fed | hvidløg |
0,5 stk | chili |
Olie eller smør til stegning | |
salt | |
peber |
Rødvinssauce
3 dl | rødvin |
0,5 dl | rødvinseddike |
6 fed | hvidløg |
2 stk | løg |
0,5 bakke | champignon |
0,5 bundt | timian |
2 spsk | balsamico |
Olie eller smør til stegning | |
150 g | smør |
salt | |
peber |
Tilberedning
Garniture
- 1
Skyl broccoli og blomkål og skær i små buketter. Skær gulerødder i tynde skiver og løg i kvarte. Hak hvidløg groft og skær chili i ringe.
- 2
Svits broccoli og blomkål på en pande med lidt olie. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg og chili og lad det hele stege videre ved svag varme i 4-5 minutter.
Ribeye
- 1
Varm en pande op til den begynder at ryge og tilsæt olie.
- 2
Krydr bøfferne med salt og peber og læg dem på den glovarme pande. Vend dem efter 2 minutter.
- 3
Når bøfferne har fået 2 minutter på hver side, tages panden af varmen hvor bøfferne bliver liggende på den varme pande i et par minutter.
Rødvinssauce
- 1
Hak løg, hvidløg og timian fint. Rens champignonerne, og skær dem i små stykker.
- 2
Svits løg og champignon på en pande tilsat olie til det er gyldent. Tilsæt balsamico og lad det bruse op.
- 3
Tilsæt rødvin, hvidløg, timian og rødvinseddike og lad det koge ind til det halve.
- 4
Tilsæt iskoldt smør lidt ad gangen for at montere saucen. Det er vigtigt at smørret er iskoldt, gerne lige fra fryseren.
- 5
Smag til med salt og peber og servér straks sammen med ribeye og garnituren.