Ribeye med rødvinssauce og garniture

4 personer

Ingredienser

Ribeye

4 stkribeye steaks
salt
peber

Garniture

1 stkbroccoli
1 stkblomkål
2 stkgulerod
0,5 bundtpersille
0,5 bundttimian
8 stkløg
8 fedhvidløg
0,5 stkchili
Olie eller smør til stegning
salt
peber

Rødvinssauce

3 dlrødvin
0,5 dlrødvinseddike
6 fedhvidløg
2 stkløg
0,5 bakkechampignon
0,5 bundttimian
2 spskbalsamico
Olie eller smør til stegning
150 gsmør
salt
peber

Tilberedning

Garniture

  • 1

    Skyl broccoli og blomkål og skær i små buketter. Skær gulerødder i tynde skiver og løg i kvarte. Hak hvidløg groft og skær chili i ringe.

  • 2

    Svits broccoli og blomkål på en pande med lidt olie. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg og chili og lad det hele stege videre ved svag varme i 4-5 minutter.

Ribeye

  • 1

    Varm en pande op til den begynder at ryge og tilsæt olie.

  • 2

    Krydr bøfferne med salt og peber og læg dem på den glovarme pande. Vend dem efter 2 minutter.

  • 3

    Når bøfferne har fået 2 minutter på hver side, tages panden af varmen hvor bøfferne bliver liggende på den varme pande i et par minutter.

Rødvinssauce

  • 1

    Hak løg, hvidløg og timian fint. Rens champignonerne, og skær dem i små stykker.

  • 2

    Svits løg og champignon på en pande tilsat olie til det er gyldent. Tilsæt balsamico og lad det bruse op.

  • 3

    Tilsæt rødvin, hvidløg, timian og rødvinseddike og lad det koge ind til det halve.

  • 4

    Tilsæt iskoldt smør lidt ad gangen for at montere saucen. Det er vigtigt at smørret er iskoldt, gerne lige fra fryseren.

  • 5

    Smag til med salt og peber og servér straks sammen med ribeye og garnituren.

Ribeye med rødvinssauce og garniture