Revelsben med sommersalat og mormordressing
4 personer
Ingredienser
Revelsben
| 12 stk | revelsben |
| olie | |
| salt | |
| peber |
Sommersalat
| 1 glas | soltørrede tomater |
| 100 g | kartofler |
| 1 bundt | radise |
| 1 stk | fennikel |
| 50 g | ærter |
| 1 bakke | hjertesalat |
| 1 bundt | forårsløg |
Mormordressing
| 1 dl | fløde |
| 3 spsk | lagereddike |
| 1 spsk | sukker |
| 1 stk | løg, evt. skalotteløg |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Revelsben
- 1
Smør revelsbenene godt ind i olie og krydr med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad og tilbered dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 1 time. Tjek at de er møre.
- 2
Tag nu benene op af fadet og dup dem tørre for evt. væske.
- 3
Grill benene til de er flot karamelliserede på en varm grill. Pensl dem med BBQ-marinaden, mens du griller dem eller steger videre i ovnen ved 225° i 5 min på hver siden til de er gyldne.
Sommersalat
- 1
Kog kartoflerne, lad dem køle og skær derefter i kvarte. Hak soltomaterne.
- 2
Hak soltomaterne. Skær radiserne i mindre stykker. Behold gerne toppen på. Skær fennikel i tynde skiver. evt. på et mandolinjern.
- 3
Bræk hjertesalaten i mindre stykker og skær ligeledes avocado i mindre stykker. Skær forårsløg i tynde skiver.
- 4
Bland alle ingredienserne i en skål.
Mormordressing
- 1
Hak løg fint.
- 2
Rør fløde, lagereddike og sukker sammen. Smag til med eddike, sukker, salt og peber. Tilsæt det finthakkede skalotteløg.
- 3
Vend salaten med dressingen lige før servering.
