Revelsben med knuste kartofler og pandestegte løg

4 personer

Ingredienser

Revelsben

12 stkrevelsben
olie
salt
peber
2 spsksmør
1 fedhvidløg
Friske krydderurter

Knuste kartofler

300 gnye danske kartofler
100 gsmør
1 håndfuldkrydderurter
1 fedhvidløg
Citronskal fra ½ økologisk citron
Citronsaft fra ½ økologisk citron

Pandestegte løg

4 stkzittauerløg
1 spskolie
salt
peber
2 kvistetimian
1 spsksmør

Tilberedning

Revelsben

  • 1

    Smør revelsbenene godt ind i olie og krydr med salt og peber.

  • 2

    Kom dem i et ovnfast fad og tilbered dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 1 time. Tjek at de er møre. Tag nu benene op af fadet og dup dem tørre for evt. væske.

  • 3

    Varm en pande op og brus smørret op på panden.

  • 4

    Kom benene på panden og steg dem gyldne i smørret sammen med hvidløget og evt. krydderurter som f.eks. timian eller rosmarin.

Knuste kartofler

  • 1

    Kog kartoflerne og lad dem køle lidt.

  • 2

    Pres citronsaft og riv citronskal. Pres hvidløg.

  • 3

    Knus kartoflerne med en gaffel og kom dem i en gryde med smør, hvidløg og citronskal. Lad det hele koge op mens du rører rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 4

    Hak krydderurter fint og tilsæt lige før servering.

Pandestegte løg

  • 1

    Fjern top og bund på løgene og del dem på midten.

  • 2

    Kom lidt olie på en pande. Læg løgene på panden med skæresiden nedad og tænd for varmen. Steg løgene gyldne og skru lidt ned for varmen.

  • 3

    Tilsæt smør og timian. Dæk løgene med et stykke stanniol og steg videre indtil løgene er møre.

Revelsben med knuste kartofler og pandestegte løg