Revelsben med bagte rødbeder og friskostcreme
4 personer
Ingredienser
Revelsben
12 stk | revelsben |
1 spsk | olie |
salt | |
peber | |
2 spsk | smør |
1 fed | hvidløg |
friske krydderurter |
Rødbeder
600 g | rødbede |
salt | |
peber | |
1 tsk | olie |
Friskostcreme
150 g | flødeost naturel |
150 g | creme fraiche 38% |
Citronskal fra ½ økologisk citron | |
Citronsaft fra ½ økologisk citron |
Brunet smør med purløg, hasselnødder og soja
150 g | saltet smør |
1 bundt | purløg |
100 g | hasselnødder (ristede og hakkede) |
0,5 dl | sojasauce |
Tilberedning
Revelsben
- 1
Smør revelsbenene godt ind i olie og krydr med salt og peber.
- 2
Kom dem i et ovnfast fad og tilbered dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 1 time. Tjek at de er møre. Tag nu benene op af fadet og dup dem tørre for evt. væske.
- 3
Varm en pande op og brus smørret op på panden.
- 4
Kom benene på panden og steg dem gyldne i smørret sammen med hvidløg og evt. krydderurter som f.eks. timian eller rosmarin.
Rødbeder
- 1
Skrub rødbederne for jord og skyl dem grundigt.
- 2
Kom en god sjat olie på rødbederne og maser det rundt. Krydr med masser af havsalt og friskkværnet peber.
- 3
Pak rødbederne ind i stanniol og bag dem i en ovn ved 170° i ca. 1 time eller indtil de er færdige. De skal føles ligesom en kogt kartoffel, når du prikker i dem.
- 4
Lad dem køle lidt ned og smut så herefter skralden af dem.
- 5
Bræk dem ud i mindre stykker og steg dem før servering på en varm pande. De må godt blive lidt brændte.
Friskostcreme
- 1
Pres citronsaft og riv citronskal.
- 2
Rør alle ingredienserne til friskostcremen sammen i en skål og smag til med salt og peber.
- 3
Smør friskostcremen ud på en tallerken eller på et fad og anret med de langtidsstegte gulerødder ovenpå.
Brunet smør med purløg, hasselnødder og soja
- 1
Smelt smørret i en gryde. Lad smørret bruse på middelvarme, indtil det dufter godt af nødder. Sluk for gryden og hæld smørret over i en skål og lad det køle lidt ned.
- 2
Sigt smørret gennem et kaffefilter eller lignende. Smørret er nu klar til at blive varmet op og hældt over retten.
- 3
Lige inden servering, tilsættes hasselnødder, soja sauce og purløg.