Revelsben med bagte rødbeder og friskostcreme

4 personer

Ingredienser

Revelsben

12 stkrevelsben
1 spskolie
salt
peber
2 spsksmør
1 fedhvidløg
friske krydderurter

Rødbeder

600 grødbede
salt
peber
1 tskolie

Friskostcreme

150 gflødeost naturel
150 gcreme fraiche 38%
Citronskal fra ½ økologisk citron
Citronsaft fra ½ økologisk citron

Brunet smør med purløg, hasselnødder og soja

150 gsaltet smør
1 bundtpurløg
100 ghasselnødder (ristede og hakkede)
0,5 dlsojasauce

Tilberedning

Revelsben

  • 1

    Smør revelsbenene godt ind i olie og krydr med salt og peber.

  • 2

    Kom dem i et ovnfast fad og tilbered dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 1 time. Tjek at de er møre. Tag nu benene op af fadet og dup dem tørre for evt. væske.

  • 3

    Varm en pande op og brus smørret op på panden.

  • 4

    Kom benene på panden og steg dem gyldne i smørret sammen med hvidløg og evt. krydderurter som f.eks. timian eller rosmarin.

Rødbeder

  • 1

    Skrub rødbederne for jord og skyl dem grundigt.

  • 2

    Kom en god sjat olie på rødbederne og maser det rundt. Krydr med masser af havsalt og friskkværnet peber.

  • 3

    Pak rødbederne ind i stanniol og bag dem i en ovn ved 170° i ca. 1 time eller indtil de er færdige. De skal føles ligesom en kogt kartoffel, når du prikker i dem.

  • 4

    Lad dem køle lidt ned og smut så herefter skralden af dem.

  • 5

    Bræk dem ud i mindre stykker og steg dem før servering på en varm pande. De må godt blive lidt brændte.

Friskostcreme

  • 1

    Pres citronsaft og riv citronskal.

  • 2

    Rør alle ingredienserne til friskostcremen sammen i en skål og smag til med salt og peber.

  • 3

    Smør friskostcremen ud på en tallerken eller på et fad og anret med de langtidsstegte gulerødder ovenpå.

Brunet smør med purløg, hasselnødder og soja

  • 1

    Smelt smørret i en gryde. Lad smørret bruse på middelvarme, indtil det dufter godt af nødder. Sluk for gryden og hæld smørret over i en skål og lad det køle lidt ned.

  • 2

    Sigt smørret gennem et kaffefilter eller lignende. Smørret er nu klar til at blive varmet op og hældt over retten.

  • 3

    Lige inden servering, tilsættes hasselnødder, soja sauce og purløg.

Revelsben med bagte rødbeder og friskostcreme