Ragout med andelår, citrusfrugter og spaghetti
4 personer
Ingredienser
4 stk | andelår med skind |
2 stk | løg |
3 stængler | blegselleri |
0.5 stk | knoldselleri |
2 fed | hvidløg |
1 stængel | salvie |
3 stk | lauerbærblade |
1 tsk | stødt kanel |
3 dl | rødvin |
4.5 dl | hønsefond/kyllingefond |
400 g | hakkede dåsetomater |
250 g | cherry tomater, i kvarte |
400 g | spaghetti |
6 spsk | panko |
2 stk | øko citroner |
1 stk | øko appelsin |
sort peber | |
salt | |
Olivenolie |
Tilberedning
- 1
Kom andelårene i en stor gryde med skindsiden nedad. Tænd for gryden ved middelvarme og steg skindsiden gyldent i gryden (dette burde tage 5-10 minutter). Når skindet er gyldent, vendes lårene og steges ligeledes gyldne (tager cirka 5 minutter).
- 2
Mens andelårene steger, ordnes grøntsagerne ved at skære blegselleri og knoldselleri i små tern, løget pilles og skæres ligeledes i tern.
- 3
Når andelårene er gyldne og sprøde, tages de op af gryden. Kom løg, knoldselleri og blegselleri i og steg det ved middelvarme i 10 minutter indtil de bliver bløde.
- 4
Riv hvidløg i og kom ligeledes halvdelen af salvien, laurbærblade og stødt kanel i. Lad det sautere i yderligere 2 minutter.
- 5
Kom rødvin på og reducer det indtil der er ¼ tilbage. Tilføj så hakkede dåsetomater, kyllingefond, salt og sort peber og lad det koge op.
- 6
Når det koger, tilføjes de afbrunede andelår – de skal gerne være helt dækket af væsken. Kom låg på gryden og lad det simre i 2 timer (eller indtil andelårene er møre).
- 7
Tag andelårene op af saucen og fjern skindet samt benet. ”Riv” andelårskødet fra hinanden og kom det tilbage i saucen. Sluk for saucen, men lad låget blive på indtil servering. Smag ragouten til med sort peber, salt, cherrytomater og evt. lidt citronsaft.
- 8
Kog spaghettien i rigeligt saltet vand i cirka 9-11 minutter.
- 9
Mens spaghettien koger, laves det sprøde panko ved at opvarme en pande med lidt olivenolie. Kom pankoen på panden og rist det gyldent. Fjern det fra varmen når pankoen har fået lysebrun farve. Riv skallen fra citronerne og appelsinen i.
- 10
Ved servering, kom pastaen ved ragouten og miks det godt. Hvis det mangler lidt væske, kan lidt af pastakogevandet med fordel tilsættes.
- 11
Ved servering, drys ragouten med citrus-pankoen samt den resterende del af den fintsnittede salvie.
