Rabarbertærte med bagt mandelcreme & rabarberskum
Ingredienser
1 pakke | buttedej |
75 g | mandelmel |
75 g | smør, tempereret |
75 g | flormelis |
1.5 stk | æg |
1 knivspids | salt |
7 g | majsstivelse |
2 bundter | rabarber |
400 g | vand |
400 g | sukker |
2 stk | citroner, skal & saft |
1 stk | vaniljestang |
200 g | creme fraiche |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 185° og smør en tærteform med lidt olie eller smør.
- 2
Skær top og bund af rabarberne og skyl dem fri for jord.
- 3
Skær rabarberne ud i ønskede størrelse
- 4
Kog vand, sukker, citronskal, vaniljekorn + stang op. Når lagen koger, kommes rabarberne i. Sluk for kogelagen og lad rabarberne trække i 3 minutter – eventuelt mere, hvis rabarberne er meget tykke. De skal stadig være faste, men må gerne være lidt bløde.
- 5
Tag rabarberne op af pocheringslagen umiddelbart straks efter de 3 minutter (eller når de er færdige). Kom dem gerne på køl, for at stoppe tilberedningen. Kog lagen ned til en tyk sirup.
- 6
Kom butterdejen i formen og sæt den på køl mens mandelcremen laves.
- 7
Til mandelcremen blandes det tempererede smør, flormelis, mandelmel, salt, æg og majsstivelse til det er en blød, ensartet masse uden klumper.
- 8
Fordel massen på butterdejsbunden – den skal ikke gå helt op til kanten.
- 9
Fordel stykkerne af rabarber på mandelcremen og bag rabarbertærten i 14-19 minutter. Tærten skal være gylden og gennembagt.
- 10
Pisk creme fraiche med den reducerede rabarbersirup. Mængden af rabarbersirup afhænger af, hvor sød man ønsker sin skum. Hvis den skal være mere syrlig kan lidt citronsaft tilsættes.
