Rabarbertærte med bagt mandelcreme & rabarberskum

Ingredienser

1 pakkebuttedej
75 gmandelmel
75 gsmør, tempereret
75 gflormelis
1.5 stkæg
1 knivspidssalt
7 gmajsstivelse
2 bundterrabarber
400 gvand
400 gsukker
2 stkcitroner, skal & saft
1 stkvaniljestang
200 gcreme fraiche

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 185° og smør en tærteform med lidt olie eller smør.

  • 2

    Skær top og bund af rabarberne og skyl dem fri for jord.

  • 3

    Skær rabarberne ud i ønskede størrelse

  • 4

    Kog vand, sukker, citronskal, vaniljekorn + stang op. Når lagen koger, kommes rabarberne i. Sluk for kogelagen og lad rabarberne trække i 3 minutter – eventuelt mere, hvis rabarberne er meget tykke. De skal stadig være faste, men må gerne være lidt bløde.

  • 5

    Tag rabarberne op af pocheringslagen umiddelbart straks efter de 3 minutter (eller når de er færdige). Kom dem gerne på køl, for at stoppe tilberedningen. Kog lagen ned til en tyk sirup.

  • 6

    Kom butterdejen i formen og sæt den på køl mens mandelcremen laves.

  • 7

    Til mandelcremen blandes det tempererede smør, flormelis, mandelmel, salt, æg og majsstivelse til det er en blød, ensartet masse uden klumper.

  • 8

    Fordel massen på butterdejsbunden – den skal ikke gå helt op til kanten.

  • 9

    Fordel stykkerne af rabarber på mandelcremen og bag rabarbertærten i 14-19 minutter. Tærten skal være gylden og gennembagt.

  • 10

    Pisk creme fraiche med den reducerede rabarbersirup. Mængden af rabarbersirup afhænger af, hvor sød man ønsker sin skum. Hvis den skal være mere syrlig kan lidt citronsaft tilsættes.

Rabarbertærte med bagt mandelcreme & rabarberskum