Popcakes
12 stk
Ingredienser
250 g | kold marcipan |
250 g | sukker |
150 g | blødt smør |
4 stk | æg |
1 stk | vaniljestang |
130 g | mel |
150 g | hvid chokolade |
Rosa kagestøv | |
Guld kagestøv |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 180° almindelig ovn.
- 2
Pisk sukker og smør blødt og luftigt.
- 3
Riv marcipanen groft på et rivejern og tilsæt til dejen.
- 4
Skrab vaniljen fra vaniljestanden. Tilsæt vanilje og ét æg af gangen.
- 5
Tilsæt mel, og rør godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform. Bank den let mod bordet, så dejen fordeler sig.
- 6
Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Tag kagen ud af ovnen og af formen, og lad den køle af.
- 7
Form små kugler af kagedejen i ens størrelser, og sæt dem på en strikkepind eller lign., så de er klar til at blive dyppet i chokolade.
- 8
Smelt chokoladen forsigtigt. Dyp kuglerne heri og drys herefter med kagestøv i valgfri farve.
- 9
Stil til tørre. Fx stik pinden med kage på i kopper eller skåle med sukker i.
- 10
Bind herefter små sløjfer på.