Pølsehorn
6 stk
Ingredienser
25 g | smør |
0,25 l | mælk |
25 g | gær |
2 tsk | sukker |
0,75 tsk | salt |
400 g | hvedemel |
6 stk | pølser |
Tilberedning
- 1
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
- 2
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
- 3
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- 4
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- 5
Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.
- 6
Sno nu dejen om pølserne (del evt. pølsen i to).
- 7
Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 15 minutter.
- 8
Pensl pølsehornene med vand og drysses evt. med sesamfrø.
- 9
Bag dem midt i ovnen til de er gyldne (ca. 20 minutter ved 200 grader).