Pølsehorn

6 stk

Ingredienser

25 gsmør
0,25 lmælk
25 ggær
2 tsksukker
0,75 tsksalt
400 ghvedemel
6 stkpølser

Tilberedning

  • 1

    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.

  • 2

    Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).

  • 3

    Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

  • 4

    Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

  • 5

    Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

  • 6

    Sno nu dejen om pølserne (del evt. pølsen i to).

  • 7

    Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 15 minutter.

  • 8

    Pensl pølsehornene med vand og drysses evt. med sesamfrø.

  • 9

    Bag dem midt i ovnen til de er gyldne (ca. 20 minutter ved 200 grader).

Pølsehorn