Pølsehorn

16 stk

Ingredienser

500 ghvedemel
50 ggær
300 mlmælk
50 gsmør
1 tsksukker
1 tsksalt
16 stkpølser
1 stkæg til pensling
sesamfrø

Tilberedning

  • 1

    Opvarm mælk i en gryde til det er lunken. Smelt smør i en anden gryde eller mikroovn.

  • 2

    Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lade det stå i et par minutter.

  • 3

    Bland hvedemel og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten og hæld den smeltede smør og mælkeblandingen i. Ælt dejen grundigt, indtil den er glat og elastisk, cirka 10 minutter med hånden eller med en køkkenmaskine.

  • 4

    Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

  • 5

    Når dejen er hævet, tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 16 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

  • 6

    Sno dejen om pølserne og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad pølsehornene efterhæve tildækket i ca. 15 minutter.

  • 7

    Forvarm ovnen til 200°C. Pensl de formede pølsehorn med det piskede æg og drys med sesamfrø.

  • 8

    Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad pølsehornene køle lidt af på en rist, før de serveres varme eller ved stuetemperatur.

Pølsehorn