Pølsehorn
16 stk
Ingredienser
500 g | hvedemel |
50 g | gær |
300 ml | mælk |
50 g | smør |
1 tsk | sukker |
1 tsk | salt |
16 stk | pølser |
1 stk | æg til pensling |
sesamfrø |
Tilberedning
- 1
Opvarm mælk i en gryde til det er lunken. Smelt smør i en anden gryde eller mikroovn.
- 2
Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lade det stå i et par minutter.
- 3
Bland hvedemel og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten og hæld den smeltede smør og mælkeblandingen i. Ælt dejen grundigt, indtil den er glat og elastisk, cirka 10 minutter med hånden eller med en køkkenmaskine.
- 4
Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
- 5
Når dejen er hævet, tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 16 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.
- 6
Sno dejen om pølserne og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad pølsehornene efterhæve tildækket i ca. 15 minutter.
- 7
Forvarm ovnen til 200°C. Pensl de formede pølsehorn med det piskede æg og drys med sesamfrø.
- 8
Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad pølsehornene køle lidt af på en rist, før de serveres varme eller ved stuetemperatur.