Pokebowl med tofu
4 personer
Ingredienser
| 280 g | fuldkornsris |
| 400 g | tofu |
| 3 spsk | smagsneutral olie |
| 7 spsk | soya |
| 2 spsk | ingefær |
| 2 stk | wasabi paste |
| 2 spsk | sesamolie |
| 2 spsk | risvinseddike |
| 3 spsk | stærk chilisauce |
| 0.5 stk | lille rødkål |
| 3 stk | gulerødder |
| 2 stk | spidsmoden avocado |
| Sesam |
Tilberedning
- 1
Tilbered fuldkornsrisene efter anvisningen på pakken. Træk risene til siden og lad dem køle let af, mens resten af pokebowlen laves.
- 2
I en lille skål blandes soya, friskrevet ingefær, wasabi, sesamolie, risvinseddike og sriracha sammen. Kom halvdelen af marianden sammen med tofuen og gem resten til risene.
- 3
Steg tofuen sprød på en pande sammen med marinanden i den smagsneutrale olie. Lad den dryppe af efter stegning på et stykke køkkenrulle og skær den herefter i lange, tynde skiver.
- 4
Smag de afkølede ris til med resten af marinaden fra tofuen og anret dem i en skål. Kom avocado, rødkål og gulerødder (skæres ud med en tyndskræller, så det giver lange ”bånd”) på toppen af pokebowlen sammen med tofuen. Drys til sidst med sesam.
- 5
Dryp eventuelt lidt ekstra sriracha på toppen af den samlede bowle hvis du ønsker den lidt ekstra spicy.
