Pokebowl med tofu

4 personer

Ingredienser

280 gfuldkornsris
400 gtofu
3 spsksmagsneutral olie
7 spsksoya
2 spskingefær
2 stkwasabi paste
2 spsksesamolie
2 spskrisvinseddike
3 spskstærk chilisauce
0.5 stklille rødkål
3 stkgulerødder
2 stkspidsmoden avocado
Sesam

Tilberedning

  • 1

    Tilbered fuldkornsrisene efter anvisningen på pakken. Træk risene til siden og lad dem køle let af, mens resten af pokebowlen laves.

  • 2

    I en lille skål blandes soya, friskrevet ingefær, wasabi, sesamolie, risvinseddike og sriracha sammen. Kom halvdelen af marianden sammen med tofuen og gem resten til risene.

  • 3

    Steg tofuen sprød på en pande sammen med marinanden i den smagsneutrale olie. Lad den dryppe af efter stegning på et stykke køkkenrulle og skær den herefter i lange, tynde skiver.

  • 4

    Smag de afkølede ris til med resten af marinaden fra tofuen og anret dem i en skål. Kom avocado, rødkål og gulerødder (skæres ud med en tyndskræller, så det giver lange ”bånd”) på toppen af pokebowlen sammen med tofuen. Drys til sidst med sesam.

  • 5

    Dryp eventuelt lidt ekstra sriracha på toppen af den samlede bowle hvis du ønsker den lidt ekstra spicy.

Tip: for at lette madlavningen kan der med fordel anvendes ”Stegt tofu med citrongræs & chili” som kan findes i vores sortiment. Hvis du anvender denne, så undlad da at lave en fuld portion af tofu marinaden, men nøjes med halvdelen.
Pokebowl med tofu