Pokebowl med spicy gris
4 personer
Ingredienser
| 16 skiver | flæsk |
| 2 spsk | smagsneutral olie |
| 320 g | POKE & Sushi ris |
| 5 spsk | soya |
| 1.5 spsk | limesaft |
| 3 spsk | risvinseddike |
| 2 tsk | honning |
| 2 fed | hvidløg |
| 1 tsk | revet ingefær |
| 2 poser | hoisin |
| 1 spsk | stærk chilisauce |
| 1 stk | grøn peberfrugt |
| 2 stængler | forårsløg |
| 0.5 stk | spidskål |
| 2 blade | noritang |
| 1 bundt | koriander |
| sesamfrø |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 2
Mens risene koger, laves marinaden til risene ved at blande soya, limesaft, honning, risvinseddike, hvidløg, ingefær sammen. Smag gerne marinaden til – den skal gerne være lidt syrlig, men den må ikke være hvinende syrlig.
- 3
Samtidig med at risene koges, marineres flæsken i hoisin og chilisauce. Steg det på en varm pande i lidt olie.
- 4
Når risene er færdige, køles de let af. Når de ikke længere er varme, men stuetemperatur, vendes de med marinaden fra punkt 2. Start med lidt af marinaden, og tilsæt så gerne mere.
- 5
Forbered grøntsagerne ved at skære peberfrugten i tern, snit forårsløgene og spidskål fint og skær noritangen i tynde strimler
- 6
Anret pokebowlen med ris, gris og grøntsager på toppen. Afslut med noritang, sesam og koriander.
