Pokebowl med laks

4 personer

Ingredienser

320 gfuldkornsris
4 stklaksefilet
0.5 stkagurk
3 stænglerforårsløg
200 gfrosne edamamebønner
1 stkrødløg
2 poserTomat vinaigrette
2 spskolivenolie
1 stkøko citron
1 spskrisvineddike
50 g5-kornsblanding
fint salt
2 spsksmagsneutral olie
2 spsksesam

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 185° C.

  • 2

    Kog fuldkornsrisene efter anvisningen på pakken. Mens de koger, forbereds grøntsagerne. Skær agurken i halve skiver, snit forårsløgene fint, skær løget i tynde ringe og tø edamambønnerne op.

  • 3

    Lav tomatvinaigretten ved at blande indholdet af posen sammen med saften fra ½ citron og olivenolien.

  • 4

    Vend lidt af vinaigretten i edamamebønnerne og gem resten til risene.

  • 5

    Når risene er færdigtilberedte, køles de let ned og vendes med resten af tomatvinaigretten. Lad dem trække med marinaden mens laksen bages.

  • 6

    Dryp smagsneutral olie over laksefileterne, drys med lidt salt og 5-kornsblandingen. Tryk let på 5-kornsblandingen så den sidder fast på laksefileterne.

  • 7

    Bag laksen (inklusiv 5-kornsblanding) i cirka 12 minutter – indtil det er færdigtilberedt.

  • 8

    Fjern skindet fra det bagte laks, riv frisk citronskal over laksen og anret alle grøntsagerne samt laksen ovenpå de lune ris i en skål.

Pokebowl med laks