Pokebowl med laks
4 personer
Ingredienser
| 320 g | fuldkornsris |
| 4 stk | laksefilet |
| 0.5 stk | agurk |
| 3 stængler | forårsløg |
| 200 g | frosne edamamebønner |
| 1 stk | rødløg |
| 2 poser | Tomat vinaigrette |
| 2 spsk | olivenolie |
| 1 stk | øko citron |
| 1 spsk | risvineddike |
| 50 g | 5-kornsblanding |
| fint salt | |
| 2 spsk | smagsneutral olie |
| 2 spsk | sesam |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 185° C.
- 2
Kog fuldkornsrisene efter anvisningen på pakken. Mens de koger, forbereds grøntsagerne. Skær agurken i halve skiver, snit forårsløgene fint, skær løget i tynde ringe og tø edamambønnerne op.
- 3
Lav tomatvinaigretten ved at blande indholdet af posen sammen med saften fra ½ citron og olivenolien.
- 4
Vend lidt af vinaigretten i edamamebønnerne og gem resten til risene.
- 5
Når risene er færdigtilberedte, køles de let ned og vendes med resten af tomatvinaigretten. Lad dem trække med marinaden mens laksen bages.
- 6
Dryp smagsneutral olie over laksefileterne, drys med lidt salt og 5-kornsblandingen. Tryk let på 5-kornsblandingen så den sidder fast på laksefileterne.
- 7
Bag laksen (inklusiv 5-kornsblanding) i cirka 12 minutter – indtil det er færdigtilberedt.
- 8
Fjern skindet fra det bagte laks, riv frisk citronskal over laksen og anret alle grøntsagerne samt laksen ovenpå de lune ris i en skål.
