Pocheret æble med chokoladesauce og vaniljeis
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | æbler |
| 0.5 l | vand |
| 0.5 l | æblemost |
| 1 stk | kanelstang |
| 3 stk | stjerneanis |
| 2 stk | økologiske citroner |
| 0.25 stang | vanilje |
| 100 g | mørk chokolade |
| 1 dl | vand |
| 3 spsk | fløde |
| 2 spsk | smør |
| 1 knivspids | salt |
| Vaniljeis |
Tilberedning
- 1
Fjern kernehuset fra æblerne, ved at skære ”blomsten” væk i bunden og herefter ”skære” kernehuset forsigtigt ud. Når kernehuset er fjernet, skrælles æblerne.
- 2
Kom vand, æblemost, kanelstang, stjerneanis, flækket vaniljestang samt citronskal i en passende størrelse gryde, hvor både der er plads til lagen samt æbler.
- 3
æblerne i gryden og kog dem op. Hvis æblerne flyder til overfladen kan der kommes en lille underkop/tallerken ovenpå for at holde dem nede og sikre en ensartet tilberedning.
- 4
Æblerne koges møre – det tager cirka 4-6 minutter. Hold gerne øje med dem imens.
- 5
Sluk for gryden og lad æblerne trække i lagen til den er kølet af.
- 6
Mens æblerne køler af, laves chokoladesaucen.
- 7
Kom vandet i en lille gryde og kog op. Skær chokoladen i grove stykker og kom det i vandet. Pisk det til en homogen masse. Pisk herefter fløde, smør og salt i - pisk det til en homogen masse.
- 8
Server æblerne med den lune chokoladesauce og vaniljeis på siden.
