Pocherede pærespøgelser
Ingredienser
1 bakke | pærer |
7 dl | vand |
350 g | sukker |
1 stk | vaniljestang |
1 stk | økologisk citron |
1 bakke | hindbær |
1 spsk | flormelis |
Pynt
Chokoladeknapper, små blåbær eller små rosiner |
Tilberedning
Pærer skrælles og pocheres i en sukkerlage med citron og krydderier. Serveres på mosede hindbær og får øjne af chokoladedupper, blåbær eller små rosiner.
- 1
Kog vand og sukker op.
- 2
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i sukkerlagen sammen med den flækkede vaniljestang. Del citronen i 4 stykker og kom den i lagen.
- 3
Skræl pærerne, men lad stilken sidde på.
- 4
Kog pærerne ved svag varme i sukkerlagen i 20 minutter. De må ikke bulderkoge. Lagen skal kun lige sitre lidt i overfladen.
- 5
Lad pærerne køle ned i sukkerlagen.
- 6
Ved servering: Mos de friske hindbær med flormelis og fordel det på tallerkner. Placer en pære ovenpå og giv den øjne af overskårne chokoladeknapper eller lign.