Pocherede pærespøgelser

Ingredienser

1 bakkepærer
7 dlvand
350 gsukker
1 stkvaniljestang
1 stkøkologisk citron
1 bakkehindbær
1 spskflormelis

Pynt

Chokoladeknapper, små blåbær eller små rosiner

Tilberedning

Pærer skrælles og pocheres i en sukkerlage med citron og krydderier. Serveres på mosede hindbær og får øjne af chokoladedupper, blåbær eller små rosiner.
  • 1

    Kog vand og sukker op.

  • 2

    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i sukkerlagen sammen med den flækkede vaniljestang. Del citronen i 4 stykker og kom den i lagen.

  • 3

    Skræl pærerne, men lad stilken sidde på.

  • 4

    Kog pærerne ved svag varme i sukkerlagen i 20 minutter. De må ikke bulderkoge. Lagen skal kun lige sitre lidt i overfladen.

  • 5

    Lad pærerne køle ned i sukkerlagen.

  • 6

    Ved servering: Mos de friske hindbær med flormelis og fordel det på tallerkner. Placer en pære ovenpå og giv den øjne af overskårne chokoladeknapper eller lign.

Pocherede pærespøgelser