Pitabrød med falafel
4 personer
Ingredienser
Falafler
2 dåser | kikærter |
3 stk | løg |
4 fed | hvidløg |
0,5 stk | chili |
2 stk | kartofler |
200 g | rasp |
1 stk | økologisk citron |
2 stk | æg |
1 tsk | stødt koriander |
1 tsk | spidskommen |
1,5 dl | olivenolie |
0,5 bundt | persille |
salt | |
peber |
Dressing
200 g | creme fraiche |
1 stk | økologisk citron |
1 tsk | stødt koriander |
1 tsk | mango chutney |
1 tsk | stødt chili |
Tilbehør
8 stk | pitabrød |
2 poser | salat |
Tilberedning
Falafler
- 1
Dræn kikærter. Hak løg, hvidløg og persille fint. Skær chili i tynde skiver.
- 2
Kom kikærter, løg, æg og en smule chili i en blender. Tilsæt hvidløg, salt, peber, citronsaft fra ½ citron, spidskommen, koriander og persille.
- 3
Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, så du kan justere konsistensen. Blend godt af flere omgange. Tilsæt rasp lidt efter lidt.
- 4
Skræl og riv kartofler. Pres al væden ud og tilsæt dem.
Dressing
- 1
Rør creme fraiche, revet citronskal, salt, peber, lidt chilipulver, koriander og spidskommen sammen. Tilføj mango chutney og smag til i forhold til, hvor stærk dressingen skal være.
Falafler
- 1
Tag én skefuld fars pr falafel, form til kugler og tryk dem flade.
- 2
Varm en pande med olie og steg dem forsigtigt til de er gyldne og sprøde. Kom ikke for mange på panden ad gangen. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så de ikke bliver bløde. Krydr med salt og peber.
Tilbehør
- 1
Skyl salat. Varm pitabrødene på en varm pande. Kom dem ikke i ovnen, da de går i stykker og krakelerer.
- 2
Kom falafel i brødet med et salatblad og tilsæt dressing.