Pita med falafel og ærte-bønne creme

4 personer

Ingredienser

360 gfalafel
4 stkpitabrød
1 posefrosne ærter
50 gfrosne edamame bønner
1 stkøko. citron
1 stkrødløg
0.5 stkagurk
1 pottepersille
0.5 pottekoriander
0.5 stkspidskål
75 ggrønkål
Spicy creme fraishe dressing
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 180° C (varmluft).

  • 2

    Kog optøede edamamebønner op i letsaltet vand, så de bliver møre. Kom dem gerne i iskoldt vand for at køle dem ned hurtigt efter kogning.

  • 3

    Snit rødløg og spidskål helt fint.

  • 4

    Kom de optøede ærter og edamamebønnerne i en blender sammen med salt, sort peber og lidt olivenolie – blend det til en grov creme. Smag til med citronsaft og skal.

  • 5

    Hak både persille og koriander helt fint. Vend det sammen med snittet spidskål, grønkål og løg. Smag den grove salat til med olivenolie, lidt salt og sort peber.

  • 6

    Varm falaflerne så de er sprøde og varme. Varm ligeledes pitabrødene efter anvisningen på pakken.

  • 7

    Kom en god portion ærte/bønne creme i brødene og fyld op med falafler, kålsalat, agurk i halve ringe og spicy creme fraiche dressing.

Pita med falafel og ærte-bønne creme