Pita med falafel og ærte-bønne creme
4 personer
Ingredienser
| 360 g | falafel |
| 4 stk | pitabrød |
| 1 pose | frosne ærter |
| 50 g | frosne edamame bønner |
| 1 stk | øko. citron |
| 1 stk | rødløg |
| 0.5 stk | agurk |
| 1 potte | persille |
| 0.5 potte | koriander |
| 0.5 stk | spidskål |
| 75 g | grønkål |
| Spicy creme fraishe dressing | |
| salt | |
| peber | |
| olivenolie |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 180° C (varmluft).
- 2
Kog optøede edamamebønner op i letsaltet vand, så de bliver møre. Kom dem gerne i iskoldt vand for at køle dem ned hurtigt efter kogning.
- 3
Snit rødløg og spidskål helt fint.
- 4
Kom de optøede ærter og edamamebønnerne i en blender sammen med salt, sort peber og lidt olivenolie – blend det til en grov creme. Smag til med citronsaft og skal.
- 5
Hak både persille og koriander helt fint. Vend det sammen med snittet spidskål, grønkål og løg. Smag den grove salat til med olivenolie, lidt salt og sort peber.
- 6
Varm falaflerne så de er sprøde og varme. Varm ligeledes pitabrødene efter anvisningen på pakken.
- 7
Kom en god portion ærte/bønne creme i brødene og fyld op med falafler, kålsalat, agurk i halve ringe og spicy creme fraiche dressing.
