Pita med dåvildt

4 personer

Ingredienser

600 gdådyr filet
2.5 tskstødt kanel
2 tskoregano
1.5 tskhvidløgspulver
1 tskløgpulver
0.5 tskspidskommen
0.5 tskstødt kardemomme
2 tskchiliflager – kan udelades
smagsneutral olie
4 stkpitabrød
225 gcreme fraiche
2 fedhvidløg
2 stkøko citroner
salt
sort peber
3 stkstore tomater
0.5 stkrødkål
2 poserTomat vinaigrette pulver
2 stkrødløg
3 stænglerforårsløg

Tilberedning

  • 1

    Dup dådyrfileten tør med et stykke køkkenrulle og drys den let med fint salt.

  • 2

    Miks kanel, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, spidskommen, kardemomme og chiliflager sammen med lidt olie indtil det er en tyk paste. Mariner dådyrfileten i pasten og sæt til side.

  • 3

    Vend den fintsnittede rødkål med indholdet af posen med tomat vinaigrette pulver, lidt citronsaft, citronskal og smagsneutral olie – masser det til rødkålen bliver mør.

  • 4

    Varm en pande op med lidt smagsneutral olie. Steg dådyrfileten på begge sider – den skal cirka stege i 10 minutters tid i alt. Vend gerne undervejs. Når fileten er færdigtilberedt, tages den fra panden og hviler i 5-10 minutter før den skæres ud.

  • 5

    Mens dådyrfileten hviler, laves creme fraiche dressingen ved at blande creme fraiche med revet hvidløg, salt, sort peber, citronskal og lidt citronsaft – smag gerne til med mere salt.

  • 6

    Lun pitabrødene efter anvisningen på pakken.

  • 7

    Fyld de lune pitabrød med salat, tomat, rødløg, forårsløg, marineret dådyr, creme fraiche dressing og det ”syltede” rødkål.

Pita med dåvildt