Pita med dåvildt
4 personer
Ingredienser
| 600 g | dådyr filet |
| 2.5 tsk | stødt kanel |
| 2 tsk | oregano |
| 1.5 tsk | hvidløgspulver |
| 1 tsk | løgpulver |
| 0.5 tsk | spidskommen |
| 0.5 tsk | stødt kardemomme |
| 2 tsk | chiliflager – kan udelades |
| smagsneutral olie | |
| 4 stk | pitabrød |
| 225 g | creme fraiche |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 stk | øko citroner |
| salt | |
| sort peber | |
| 3 stk | store tomater |
| 0.5 stk | rødkål |
| 2 poser | Tomat vinaigrette pulver |
| 2 stk | rødløg |
| 3 stængler | forårsløg |
Tilberedning
- 1
Dup dådyrfileten tør med et stykke køkkenrulle og drys den let med fint salt.
- 2
Miks kanel, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, spidskommen, kardemomme og chiliflager sammen med lidt olie indtil det er en tyk paste. Mariner dådyrfileten i pasten og sæt til side.
- 3
Vend den fintsnittede rødkål med indholdet af posen med tomat vinaigrette pulver, lidt citronsaft, citronskal og smagsneutral olie – masser det til rødkålen bliver mør.
- 4
Varm en pande op med lidt smagsneutral olie. Steg dådyrfileten på begge sider – den skal cirka stege i 10 minutters tid i alt. Vend gerne undervejs. Når fileten er færdigtilberedt, tages den fra panden og hviler i 5-10 minutter før den skæres ud.
- 5
Mens dådyrfileten hviler, laves creme fraiche dressingen ved at blande creme fraiche med revet hvidløg, salt, sort peber, citronskal og lidt citronsaft – smag gerne til med mere salt.
- 6
Lun pitabrødene efter anvisningen på pakken.
- 7
Fyld de lune pitabrød med salat, tomat, rødløg, forårsløg, marineret dådyr, creme fraiche dressing og det ”syltede” rødkål.
