Pestofyldt ribbenssteg og salat med bagte tomater

6 personer

Ingredienser

1 stkFriland ribbenssteg (ca. 1,4 kg)
1,5 spskgroft salt

Pesto

50 gpersille
2 fedhvidløg
50 gbasilikum
4 spskolivenolie
3 spskpinejkerner
8 stksoltørrede tomater
1 bundtforårsløg
3 spskrevet parmesan
1 tsksalt

Salat

12 stklaurbærblad
500 gcherrrytomater
4 fedhakket hvidløg
4 spskekstra jomfru olivenolie
500 gmozzarella
3 stkavocado
100 gpinjekerner
3 spskbalsamicoeddike
2 håndfuldefrisk basilikum
salt
peber

Tilberedning

Pestofyldt ribbenssteg

  • 1

    Skær en lomme fra den ene ende af ribbenstegen, så der er ca. 3 cm tilbage i siden og den anden ende.

  • 2

    Blend persille, hvidløg, basilikum og olivenolie. Hak pinjekerner, soltørrede tomater og forårsløg og riv parmesanen.

  • 3

    Bland ingredienserne i pestoen.

  • 4

    Fordel blandingen i lommen i kødet. Læg kødet i en bradepande.

  • 5

    Drys sværen med groft salt. Sørg for at saltet kommer godt ned mellem alle sværene.

  • 6

    Lad kødet stege ved 200° til centrumtemperaturen er 60° i ca. 1½ time.

Salat

  • 1

    Læg laurbærbladene i et smurt ildfast fad.

  • 2

    Skær et kryds i tomaterne og læg dem ovenpå. Hak hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber og dryp blandingen over tomaterne.

  • 3

    Bag tomaterne ved 200° i en forvarmet ovn i 20 minutter.

  • 4

    Skær mozzarella og avocadoer i tern og læg dem i et fad. Fordel de varme tomater og deres saft over.

  • 5

    Rist pinjekerner på en tør pande, til de er lysebrune.

  • 6

    Fordel derefter balsamico eddike, pinjekernerne og basilikum over retten.

  • 7

    Giv et drys salt og peber efter smag.

Pestofyldt ribbenssteg og salat med bagte tomater