Pekingsuppe med bambusskud og kylling. Hertil risnudler
4 personer
Ingredienser
200 g | brune champignon |
4 cm | frisk ingefær |
400 g | kyllingelårfilet |
1.5 dl | vand |
3 terninger | hønsebouillon |
300 g | gulerødder |
140 g | bambusskud |
1 spsk | sukker |
2 spsk | hvidvinseddike |
0.5 dl | soya |
2 spsk | majsstivelse |
200 g | risnudler |
3 stk | forårsløg |
olivenolie | |
salt | |
peber | |
chilisauce |
Tilberedning
- 1
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skræl ingefæren og riv den fint. Steg begge dele i en stor gryde med olie. Tilsæt herefter kyllingestykkerne, vand og boullion. Lad det hele koge i 20-25 minutter.
- 2
Skræl imens gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Dræn bambusskuddene, skær dem i tynde strimler og tilsæt både bambus og gulerødder i gryden sammen med sukker, eddike og soya.
- 3
Tag kyllingen op og riv kødet i strimler med to gafler og kom det i gryden igen. Smag til med salt og peber. Jævn suppen med majsstivelse rørt op i vand.
- 4
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- 5
Skyl og rens forårsløgene, skær top og bund fra og skær forårsløgene i tynde ringe.
- 6
Server den dampende varme suppe med risnudler og forårsløg og chilisauce på toppen. Så må der slubres - velbekomme!
