Pebernødder

Ingredienser

125 gblødt smør
90 gbrun farin
35 grørsukker
1 stkappelsin, skal og saft heraf
0,6 dlpiskefløde
1 tskbagepulver
250 ghvedemel
1 tskstødt kanel
1 tskstødt ingefær
0,5 tsksort stødt peber (kan udelades)
0,5 tskstødt hvid peber
0,5 tskstødt kardemomme
1 knivspidsstødt nellike
1 tskvaniljesukker

Tilberedning

  • 1

    Pisk smør og sukker luftigt.

  • 2

    Tilsæt piskefløden, appelsinskal & appelsinsaften.

  • 3

    Sigt alle de tørre ingredienser i og saml dejen, evt. i en røremaskine med spaden.

  • 4

    Når dejen er samlet, rulles pebernødderne til små kugler.

  • 5

    Afbag pebernødderne på bagepapir i ovnen ved 180° i ca 8 minutter.

  • 6

    Pebernødderne kan trilles til kugler og kommes på frost – de kan herefter bages direkte fra frost i ca 9-11 minutter.

Pebernødder