Pebernødder
Ingredienser
| 125 g | blødt smør |
| 90 g | brun farin |
| 35 g | rørsukker |
| 1 stk | appelsin, skal og saft heraf |
| 0.6 dl | piskefløde |
| 1 tsk | bagepulver |
| 250 g | hvedemel |
| 1 tsk | stødt kanel |
| 1 tsk | stødt ingefær |
| 0.5 tsk | sort stødt peber (kan udelades) |
| 0.5 tsk | stødt hvid peber |
| 0.5 tsk | stødt kardemomme |
| 1 knivspids | stødt nellike |
| 1 tsk | vaniljesukker |
Tilberedning
- 1
Pisk smør og sukker luftigt.
- 2
Tilsæt piskefløden, appelsinskal & appelsinsaften.
- 3
Sigt alle de tørre ingredienser i og saml dejen, evt. i en røremaskine med spaden.
- 4
Når dejen er samlet, rulles pebernødderne til små kugler.
- 5
Afbag pebernødderne på bagepapir i ovnen ved 180° i ca 8 minutter.
- 6
Pebernødderne kan trilles til kugler og kommes på frost – de kan herefter bages direkte fra frost i ca 9-11 minutter.
