Pasta med tomat, chorizo og basilikum

4 personer

Ingredienser

500 gpasta
0,5 bakkecherrytomat
1 stkchorizo
4 stktomat
4 stkrødløg
4 fedhvidløg
1 posepinjekerner
4 spskkapers
1 glassorte oliven uden sten
1 bundtbasilikum
1 spskæblecidereddike
salt
peber
olivenolie
parmesan

Tilberedning

  • 1

    Sæt en gryde over med vand. Salt vandet godt. Kog pasta efter anvisningen på pakken.

  • 2

    Halvér cherrytomater. Hak de store tomater groft. Skær hvidløg og rødløg i skiver.

  • 3

    Skær chorizo i store tern. Kom en smule olivenolie på panden, tilsæt chorizo og steg ved middel varme, så fedtet langsomt smelter. De skal have ca. to minutter.

  • 4

    Hæld pinjekerner på panden og lad dem tage lidt farve. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege lidt. Tilsæt de hakkede tomater (ikke cherrytomater) og krydr med en anelse salt og peber. Tilsæt derefter kapers.

  • 5

    Hæld pasta på panden med en lille smule pastavand. Tilsæt cherrytomat, oliven og basilikumblade.

  • 6

    Anret i dybe tallerkener og riv parmesan over retten. Dryp med lidt olivenolie og krydr afslutningsvis med lidt friskkværnet peber.

Pasta med tomat, chorizo og basilikum