Pasta bolognese med skjult selleri. Hertil gnavegrønt
4 personer
Ingredienser
2 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
20 g | chorizo i skiver |
1 stk | knoldselleri |
1 spsk | paprika |
400 g | hakket oksekød |
2 dåser | hakkede tomater |
1 spsk | tomatpuré |
1 terning | grøntsagsbouillon |
2 dl | vand |
1 spsk | timian |
1 spsk | tørret oregano |
250 g | fuldkornspasta |
50 g | tapas ost |
300 g | gulerødder |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Hak løgene og hvidløgene fint. Skær chorizoen i små tern.
- 2
Skræl knoldselleriet og skær det i grove stykker. Finhak det i en minihakker eller foodprocessor. Du kan også rive det på et rivejern.
- 3
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits de finthakkede løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt knoldselleri og paprika og svits yderligere i et par minutter.
- 4
Tilsæt det hakkede oksekød til gryden og brun det af. Tilsæt herefter hakkede tomater, tomatpuré, smuldret bouillon, vand, tørret timian og oregano. Lad det hele simre i 15 minutter eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.
- 5
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- 6
Riv osten på den grove side af et rivejern. Skræl og skær gulerødder i stave til gnavegrønt.
- 7
Server den lækre pasta med bolognese, ost på toppen og gulerødder som tilbehør.
- 8
Velbekomme!