Paneret torskefilet med rodfrugter og persillesovs

Ingredienser

350 gkartofler
600 gblandede rodfrugter
2,5 dlcremefine 15%
2 spskmajsstivelse
2 dlvand
1 stkæg
50 grasp
225 gtorskefilet
1 pottepersille
olivenolie
rapsolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 45.
  • 1

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Skræl kartoflerne og rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem herefter i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 minutter.

  • 3

    Hæld Cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.

  • 4

    Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det. Hæld raspen på en flad tallerken og vend det med salt og peber. Skær torsken i mindre stykker og vend dem først i æggemassen og herefter i raspen.

  • 5

    Varm en pande op med en god sjat rapsolie og steg fiskestykkerne, til de har en gylden overflade på begge sider.

  • 6

    Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen og smag til med salt og peber.

  • 7

    Server de panerede torskefileter med de ovnbagte rodfrugter og persillesovsen. Velbekomme!

For ekstra smag: Top fisken med citronsaft.
Paneret torskefilet med rodfrugter og persillesovs