Paneret torskefilet med rodfrugter og persillesovs
Ingredienser
350 g | kartofler |
600 g | blandede rodfrugter |
2,5 dl | cremefine 15% |
2 spsk | majsstivelse |
2 dl | vand |
1 stk | æg |
50 g | rasp |
225 g | torskefilet |
1 potte | persille |
olivenolie | |
rapsolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Skræl kartoflerne og rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem herefter i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 minutter.
- 3
Hæld Cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.
- 4
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det. Hæld raspen på en flad tallerken og vend det med salt og peber. Skær torsken i mindre stykker og vend dem først i æggemassen og herefter i raspen.
- 5
Varm en pande op med en god sjat rapsolie og steg fiskestykkerne, til de har en gylden overflade på begge sider.
- 6
Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen og smag til med salt og peber.
- 7
Server de panerede torskefileter med de ovnbagte rodfrugter og persillesovsen. Velbekomme!