Paneret krondyr med smørsauce og kartofler

4 personer

Ingredienser

4 stkkrondyrsteaks
70 ghvedemel
3 stkæg
salt
Sort peber
200 grasp
400 gkartofler
250 gsmør
150 gskalotteløg
1 bundtpersille
90 gkapers
1 stkcitron
smagsneutral olie

Tilberedning

  • 1

    Dup krondyr steaksene tørre med et stykke køkkenrulle og bank dem let flade med en kødhammer (eventuelt lagt i en plastikpose, så det sviner mindre). Drys dem med fint salt.

  • 2

    Gør paneringen klar ved at slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med et piskeris eller en gaffel. I en anden skål blandes hvedemel, salt og sort peber. I en tredje skål kommes rasp.

  • 3

    Vend først krondyrsteaksene i hvedemel, herefter i æg, så i rasp og gentag så med æg og rasp igen. Sæt dem til side indtil de skal steges.

  • 4

    I en gryde kommes vand, godt med salt og kartofler. Kog kartoflerne op og lad dem simre et par minutter. Sluk for varmen og lad dem trække færdigt i vandet indtil de er møre.

  • 5

    I en ny gryde kommes 200 gram smør i – lad det bruse op og brune let. Træk det herefter fra varmen, mens de sidste ting klargøres.

  • 6

    Krondyrsteaksene steges på en stor pande med smagsneutral olie til de er gyldne på begge sider. I de sidste minutter af stegetiden, kommes de sidste 50 gram smør på panden - lad det bruse op om de panerede krondyrsteaks.

  • 7

    Lige inden servering, kommes de hakkede skalotteløg, kapers og finthakket persille samt lidt citronsaft i det letbrunede smør.

  • 8

    Server smørsaucen lun sammen med kartofler, krondyrsteaks og en frisk skive citron.

Paneret krondyr med smørsauce og kartofler