Paneret krondyr med smørsauce og kartofler
4 personer
Ingredienser
4 stk | krondyrsteaks |
70 g | hvedemel |
3 stk | æg |
salt | |
Sort peber | |
200 g | rasp |
400 g | kartofler |
250 g | smør |
150 g | skalotteløg |
1 bundt | persille |
90 g | kapers |
1 stk | citron |
smagsneutral olie |
Tilberedning
- 1
Dup krondyr steaksene tørre med et stykke køkkenrulle og bank dem let flade med en kødhammer (eventuelt lagt i en plastikpose, så det sviner mindre). Drys dem med fint salt.
- 2
Gør paneringen klar ved at slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med et piskeris eller en gaffel. I en anden skål blandes hvedemel, salt og sort peber. I en tredje skål kommes rasp.
- 3
Vend først krondyrsteaksene i hvedemel, herefter i æg, så i rasp og gentag så med æg og rasp igen. Sæt dem til side indtil de skal steges.
- 4
I en gryde kommes vand, godt med salt og kartofler. Kog kartoflerne op og lad dem simre et par minutter. Sluk for varmen og lad dem trække færdigt i vandet indtil de er møre.
- 5
I en ny gryde kommes 200 gram smør i – lad det bruse op og brune let. Træk det herefter fra varmen, mens de sidste ting klargøres.
- 6
Krondyrsteaksene steges på en stor pande med smagsneutral olie til de er gyldne på begge sider. I de sidste minutter af stegetiden, kommes de sidste 50 gram smør på panden - lad det bruse op om de panerede krondyrsteaks.
- 7
Lige inden servering, kommes de hakkede skalotteløg, kapers og finthakket persille samt lidt citronsaft i det letbrunede smør.
- 8
Server smørsaucen lun sammen med kartofler, krondyrsteaks og en frisk skive citron.
