Paneret flæsk med persillesauce

4 personer

Ingredienser

Paneret flæsk

500 gstegeflæsk i skiver
1 dlrasp
1 stkæg
smør til stegning
salt
peber

Persillesauce

4 dlmælk
2 spskhvedemel
10 gmargarine
1 bundtpersille
salt
peber

Tilbehør

Kartofler
Syltede rødbeder

Tilberedning

Paneret flæsk

  • 1

    Slå ægget ud i en tallerken og pisk det sammen. Bland rasp, salt og peber sammen på en tallerken.

  • 2

    Vend flæskskiverne enkeltvis i æggemassen og herefter i raspen.

  • 3

    Brun flæskeskiverne i fedtstof på en pande ved god varme i ca. 2 minutter på hver side.

  • 4

    Steg færdig i yderligere ca. 2 minutter på hver side, til flæskeskiverne er sprøde og brune.

Persillesauce

  • 1

    Pisk 1/4 af mælken med melet til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i.

  • 2

    Bring sovsen i kog under konstant omrøring. Lad den småkoge i 5 minutter. Tilsæt smør eller margarine.

  • 3

    Skyl og hak persille. Tilsæt persille til sovsen i gryden og smag til med salt og peber. Sovsen kan fortyndes med vand eller kartoffelvand. Sovsen kan jævnes yderligere med sovsejævner.

  • 4

    Servér med kogte kartofler og evt. syltede rødbeder til.

Paneret flæsk med persillesauce