Paneret flæsk med persillesauce
4 personer
Ingredienser
Paneret flæsk
500 g | stegeflæsk i skiver |
1 dl | rasp |
1 stk | æg |
smør til stegning | |
salt | |
peber |
Persillesauce
4 dl | mælk |
2 spsk | hvedemel |
10 g | margarine |
1 bundt | persille |
salt | |
peber |
Tilbehør
Kartofler | |
Syltede rødbeder |
Tilberedning
Paneret flæsk
- 1
Slå ægget ud i en tallerken og pisk det sammen. Bland rasp, salt og peber sammen på en tallerken.
- 2
Vend flæskskiverne enkeltvis i æggemassen og herefter i raspen.
- 3
Brun flæskeskiverne i fedtstof på en pande ved god varme i ca. 2 minutter på hver side.
- 4
Steg færdig i yderligere ca. 2 minutter på hver side, til flæskeskiverne er sprøde og brune.
Persillesauce
- 1
Pisk 1/4 af mælken med melet til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i.
- 2
Bring sovsen i kog under konstant omrøring. Lad den småkoge i 5 minutter. Tilsæt smør eller margarine.
- 3
Skyl og hak persille. Tilsæt persille til sovsen i gryden og smag til med salt og peber. Sovsen kan fortyndes med vand eller kartoffelvand. Sovsen kan jævnes yderligere med sovsejævner.
- 4
Servér med kogte kartofler og evt. syltede rødbeder til.