Panerede schnitzler med sprøde kartoffelskiver, sennepssauce og salat
4 personer
Ingredienser
750 g | frosne kartoffelskiver |
400 g | panerede skinkeschnitzler |
0,5 stk | edamamebønner |
1 stk | granatæble |
1 potte | persille |
40 g | smør |
1,5 spsk | dijonsennep |
3 spsk | hvedemel |
5 dl | mælk |
1 terning | grøntsagsbouillon |
0,5 spsk | tørret timian |
0,5 stk | citron |
salt | |
peber | |
olivenolie | |
dressing efter eget valg |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 210° varmluft. Læg de frosne kartoffelskiver på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olie. Bag dem sprøde i 20-30 min.
- 2
Steg schnitzlerne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs.
- 3
Skyl spidskålen og skær i tynde strimler. Tilbered edamamebønnerne som anvist på posen. Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - pas på tøjet. Brug halvdelen af kernerne i salaten og resten som gnavergrønt. Hak persillen fint og vend sammen med salat, kerner og valgfri dressing.
- 4
Smelt smørret i en gryde og tilsæt sennep og mel. Steg det i et minuts tid mens du pisker.
- 5
Tilsæt lidt efter lidt mælk mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket helt væk, inden du tilsætter mere mælk. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!
- 6
Tilsæt smuldret bouillon, timian og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Herefter må sovsen ikke koge.
- 7
Server schnitzlerne sammen med sprøde kartofler, sennepssovs og salat. Velbekomme!