Pandekager

10 stk

Ingredienser

Pandekager

250 ghvedemel
2 spsksukker
0,5 tsksalt
0,5 tskbagepulver
1,5 tskvaniljesukker
2 stkæg
5 dlmælk
50 gsmør

Tilbehør

Marmelade
piskefløde

Tilberedning

Pandekager

  • 1

    Kom hvedemel, sukker, salt og bagepulver i en stor skål. Rør rundt, så det er godt blandet.

  • 2

    Smelt smør i en stegepande.

  • 3

    Slå æggene ud i skål. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk det sammen.

  • 4

    Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser. Rør indtil blandingen er jævn.

  • 5

    Opvarm igen panden, denne gang til medium varme. Smør panden med lidt smør og hæld ca. 1 dl pandekagedej på den varme pande. Steg pandekagerne, indtil de er gyldne på den ene side, omkring 2-3 minutter, og vend dem derefter forsigtigt for at stege den anden side.

  • 6

    Server de lune pandekager med marmelade, flødeskum eller andet lækkert.

Pandekager