Pandekager
10 stk
Ingredienser
Pandekager
250 g | hvedemel |
2 spsk | sukker |
0,5 tsk | salt |
0,5 tsk | bagepulver |
1,5 tsk | vaniljesukker |
2 stk | æg |
5 dl | mælk |
50 g | smør |
Tilbehør
Marmelade | |
piskefløde |
Tilberedning
Pandekager
- 1
Kom hvedemel, sukker, salt og bagepulver i en stor skål. Rør rundt, så det er godt blandet.
- 2
Smelt smør i en stegepande.
- 3
Slå æggene ud i skål. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk det sammen.
- 4
Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser. Rør indtil blandingen er jævn.
- 5
Opvarm igen panden, denne gang til medium varme. Smør panden med lidt smør og hæld ca. 1 dl pandekagedej på den varme pande. Steg pandekagerne, indtil de er gyldne på den ene side, omkring 2-3 minutter, og vend dem derefter forsigtigt for at stege den anden side.
- 6
Server de lune pandekager med marmelade, flødeskum eller andet lækkert.