Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish
4 personer
Ingredienser
Rodfrugter
| 750 g | kartofler |
| 500 g | pastinak |
| 250 g | gulerod |
| 250 g | rødbede |
| 1 fed | hvidløg |
| 0.5 bundt | timian |
| 1 tsk | groft salt |
Kylling
| 1 stk | hel kylling |
| 1 dl | vand |
| 30 g | honning |
| 0.5 spsk | olivenolie |
| 1 stk | økologisk citron |
| 1.5 tsk | groft salt |
| paprika | |
| peber |
Agurkerelish
| 1 dl | hvidvinseddike |
| 1 spsk | sukker |
| 0.5 tsk | groft salt |
| peber | |
| 3 stk | forårsløg |
| 1 stk | rød chili |
| 0.5 bundt | koriander |
| 1 stk | økologisk citron |
| 2 stk | agurk |
| 1 tsk | groft salt |
Tilberedning
Rodfrugter
- 1
Rens og skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder.
- 2
Skær kartoflerne i halve. Skær rodfrugter i 1-2 cm tykke skiver og skær hvidløg i små tern.
- 3
Læg rodfrugter og kartofler i en bradepande og krydr med groft salt, peber, frisk timian og rosmarin.
Kylling
- 1
Læg kyllingen i midten af bradepanden, smør honning og olivenolie og krydr med groft salt, peber og paprika.
- 2
Skær citronen i tynde skiver og læg dem over kyllingen.
- 3
Hæld vand i bunden af bradepanden og stil den nederst i en 200° varm ovn i ca. 1 time.
Agurkerelish
- 1
Bring hvidvinseddike, sukker, groft salt og peber i kog i en gryde og kog i ca. 2 min.
- 2
Skyl og rens forårsløg, chili og citron. Finhak forårsløg og chili. Riv citronskal.
- 3
Kom det i gryden sammen med korianderblade. Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time.
- 4
Skyl agurkerne. Flæk dem og fjern kernerne. Skær dem i små tern og drys med groft salt.
- 5
Efter 5-10 minutter, skylles agurk i koldt vand og presses fri for væde. Vend agurk i den afkølede lage og smag til med peber.
- 6
Den færdige kylling skæres i passende. Anret på tallerkener med rodfrugterne og servér med agurkerelish.
