Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish

4 personer

Ingredienser

Rodfrugter

750 gkartofler
500 gpastinak
250 ggulerod
250 grødbede
1 fedhvidløg
0,5 bundttimian
1 tskgroft salt

Kylling

1 stkhel kylling
1 dlvand
30 ghonning
0,5 spskolivenolie
1 stkøkologisk citron
1,5 tskgroft salt
paprika
peber

Agurkerelish

1 dlhvidvinseddike
1 spsksukker
0,5 tskgroft salt
peber
3 stkforårsløg
1 stkrød chili
0,5 bundtkoriander
1 stkøkologisk citron
2 stkagurk
1 tskgroft salt

Tilberedning

Rodfrugter

  • 1

    Rens og skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder.

  • 2

    Skær kartoflerne i halve. Skær rodfrugter i 1-2 cm tykke skiver og skær hvidløg i små tern.

  • 3

    Læg rodfrugter og kartofler i en bradepande og krydr med groft salt, peber, frisk timian og rosmarin.

Kylling

  • 1

    Læg kyllingen i midten af bradepanden, smør honning og olivenolie og krydr med groft salt, peber og paprika.

  • 2

    Skær citronen i tynde skiver og læg dem over kyllingen.

  • 3

    Hæld vand i bunden af bradepanden og stil den nederst i en 200° varm ovn i ca. 1 time.

Agurkerelish

  • 1

    Bring hvidvinseddike, sukker, groft salt og peber i kog i en gryde og kog i ca. 2 min.

  • 2

    Skyl og rens forårsløg, chili og citron. Finhak forårsløg og chili. Riv citronskal.

  • 3

    Kom det i gryden sammen med korianderblade. Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time.

  • 4

    Skyl agurkerne. Flæk dem og fjern kernerne. Skær dem i små tern og drys med groft salt.

  • 5

    Efter 5-10 minutter, skylles agurk i koldt vand og presses fri for væde. Vend agurk i den afkølede lage og smag til med peber.

  • 6

    Den færdige kylling skæres i passende. Anret på tallerkener med rodfrugterne og servér med agurkerelish.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish