Ovnbagt græskarsuppe
Ingredienser
1 stk | hokkaido græskar |
1 bakke | cherrytomater |
4-6 fed | hvidløg |
1 stk | chili |
2 stk | løg |
4-6 kviste | frisk timian |
7 dl | vand |
2 stk | hønsebouillon terninger |
1 dl | creme fraiche |
Tilberedning
Græskar bages i ovnen sammen med tomater, chili og hvidløg. Blendes med hønsebouillon og cremefraiche.
- 1
Skær græskar i halve og fjern kernerne. Græskarret skal ikke skrælles.
- 2
Skær græskar i mindre stykker og vend i olivenolie sammen med cherrytomater, skrællede hvidløgsfed og løg i kvarte.
- 3
Fordel alt på en bradepande med bagepapir, og bag dem i en 220 °C forvarmet ovn i 20 minutter til alt er mørt og løg og græskar har taget farve.
- 4
Kom alt i en gryde sammen med bouillonen og lad det koge op. Lad den simre i 5-10 minutter.
- 5
Blend suppen til den er glat og uden klumper. Helst i en almindelig blender, men en stavblender kan også bruges. Suppen bliver blot mest ensartet i konsistensen i en rigtig blender.
- 6
Varm suppen igennem og smag til med salt og peber, evt. lidt chili. Tilsæt creme fraiche til suppen efter anretning.