Østers med agurk, grønt æble og estragon

4 personer

Ingredienser

12 stkøsters
Skræl fra en ½ økologisk agurk
1 stkgrønt æble
2 kvisteestragon
100 gcreme fraiche
30 gsmør
Citronsaft fra ½ økologisk citron
Hvid peber

Tilberedning

  • 1

    Åben østersene som beskrevet på emballagen. Hæld østersene og saften derfra over i en skål.

  • 2

    Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen og læg dem over i en ren skål. Sigt den tilbageblevne saft over østersene gennem en finmasket sigte.

  • 3

    Skær tynde strimler af agurkskallen. Skær æblet i små tern (3x3 mm). Vask og snit estragonkviste.

  • 4

    Opvarm 4 små ovnfaste skåle/dybe tallerkener ved 60°. Lynkog agurkestrimler i letsaltet vand i ca. 30 sekunder (så bliver de bløde og dermed bøjelige).

  • 5

    Opvarm ssters og saft i en gryde ved svag varme. Østersene er klar efter første opkogning, og når de har trukket sig sammen (gem østerssaften i gryden).

  • 6

    Læg 3x1 teske æbletern i hver skål, læg en østers oven på hver bunke af æbletern. Pynt herefter med 5-6 stk. agurkestrimler. Holdes varm.

  • 7

    Pisk østerssaften sammen med creme fraiche og smør til det koger svagt. Smag til med citronsaft og peber (ingen salt, der er rigeligt af det i østersene). Få saucen til at skumme med en stavblender, og tilsæt estragon.

  • 8

    Hæld saucen oven på hver østers og server straks.

Østers med agurk, grønt æble og estragon