Østers med agurk, grønt æble og estragon
4 personer
Ingredienser
| 12 stk | østers | 
| Skræl fra en ½ økologisk agurk | |
| 1 stk | grønt æble | 
| 2 kviste | estragon | 
| 100 g | creme fraiche | 
| 30 g | smør | 
| Citronsaft fra ½ økologisk citron | |
| Hvid peber | 
Tilberedning
- 1
Åben østersene som beskrevet på emballagen. Hæld østersene og saften derfra over i en skål.
 - 2
Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen og læg dem over i en ren skål. Sigt den tilbageblevne saft over østersene gennem en finmasket sigte.
 - 3
Skær tynde strimler af agurkskallen. Skær æblet i små tern (3x3 mm). Vask og snit estragonkviste.
 - 4
Opvarm 4 små ovnfaste skåle/dybe tallerkener ved 60°. Lynkog agurkestrimler i letsaltet vand i ca. 30 sekunder (så bliver de bløde og dermed bøjelige).
 - 5
Opvarm ssters og saft i en gryde ved svag varme. Østersene er klar efter første opkogning, og når de har trukket sig sammen (gem østerssaften i gryden).
 - 6
Læg 3x1 teske æbletern i hver skål, læg en østers oven på hver bunke af æbletern. Pynt herefter med 5-6 stk. agurkestrimler. Holdes varm.
 - 7
Pisk østerssaften sammen med creme fraiche og smør til det koger svagt. Smag til med citronsaft og peber (ingen salt, der er rigeligt af det i østersene). Få saucen til at skumme med en stavblender, og tilsæt estragon.
 - 8
Hæld saucen oven på hver østers og server straks.
 
