Østers

4 personer

Ingredienser

Østers med grillet citron

4 stkøsters
2 stkcitroner

Østers med champagnesauce, purløg & ørredrogn

4 stkøsters
1 bundtpurløg
1 glasørredrogn (eller lignende rogn)
2 dlchampagne
1,5 dlkold fløde
citronsaft

Østers med æblevinaigrette, æbler i tern & dild

4 stkøsters
0,2 dlgod æblesaft
0,2 dlæblecidereddike
0,3 dlgod olivenolie
1 tskdijonsennep
salt
Groftkværnet peber
1 stkæble
Citronsaft
1 bundtdild til pynt

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 2.

Østers med grillet citron

  • 1

    Sæt en lille pande på komfuret og find et stykke bagepapir frem. Klip bagepapiret ud i en cirkel der passer ned i panden.

  • 2

    Halver citronerne og kom dem på panden med bagepapiret med skærefladen nedad.

  • 3

    Tænd for panden og lad citronerne karamellisere ved medium varme, indtil de er lysebrune. Køl citronerne ned inden servering.

  • 4

    Med en østerskniv åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.

  • 5

    Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.

  • 6

    Inden servering, klem lidt af den grillede citronsaft ud over østersene.

Østers med champagnesauce, purløg & ørredrogn

  • 1

    Skær purløg så fint som muligt med en skarp kniv,.

  • 2

    Reducer champagnen til cirka halvdelen i en gryde.

  • 3

    Kom den kolde fløde i, til champagnen tykner lidt af fløden. Smag saucen til med et par dryp citronsaft.

  • 4

    Åben glasset med ørredrogn og skyl dem let.

  • 5

    Med østerskniven åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.

  • 6

    Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.

  • 7

    Ved servering, hæld lidt af champagnesaucen over østersene. Kom lidt ørredrogn og fintsnittet purløg på toppen.

Østers med æblevinaigrette, æbler i tern & dild

  • 1

    Kom æblesaft, æblecidereddike, dijonsennep, lidt salt og et par kværn sorte peberkorn i en bøtte.

  • 2

    Blend ingredienserne sammen med en stavblender. Hæld langsomt olivenolien i, til vinaigretten bliver tyk og ikke skiller.

  • 3

    Skær æblet ud i små tern, lige inden servering. Dryp lidt citronsaft over æblerne, og vend rundt. Dette hjælper til at æblerne ikke bliver brune inden servering.

  • 4

    Skyl bundtet med dild under koldt vand. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.

  • 5

    Pluk 2 kviste dild og fordel i små buketter.

  • 6

    Med østerskniven åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.

  • 7

    Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.

  • 8

    Ved servering, kom 1 tsk æbletern på hver østers & hæld hvad der svarer til 1-1,5 tsk æblevinaigrette over hver østers. Pynt østersene af med et par små kviste dild.

Østers