Østers
4 personer
Ingredienser
Østers med grillet citron
4 stk | østers |
2 stk | citroner |
Østers med champagnesauce, purløg & ørredrogn
4 stk | østers |
1 bundt | purløg |
1 glas | ørredrogn (eller lignende rogn) |
2 dl | champagne |
1,5 dl | kold fløde |
citronsaft |
Østers med æblevinaigrette, æbler i tern & dild
4 stk | østers |
0,2 dl | god æblesaft |
0,2 dl | æblecidereddike |
0,3 dl | god olivenolie |
1 tsk | dijonsennep |
salt | |
Groftkværnet peber | |
1 stk | æble |
Citronsaft | |
1 bundt | dild til pynt |
Tilberedning
Østers med grillet citron
- 1
Sæt en lille pande på komfuret og find et stykke bagepapir frem. Klip bagepapiret ud i en cirkel der passer ned i panden.
- 2
Halver citronerne og kom dem på panden med bagepapiret med skærefladen nedad.
- 3
Tænd for panden og lad citronerne karamellisere ved medium varme, indtil de er lysebrune. Køl citronerne ned inden servering.
- 4
Med en østerskniv åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.
- 5
Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.
- 6
Inden servering, klem lidt af den grillede citronsaft ud over østersene.
Østers med champagnesauce, purløg & ørredrogn
- 1
Skær purløg så fint som muligt med en skarp kniv,.
- 2
Reducer champagnen til cirka halvdelen i en gryde.
- 3
Kom den kolde fløde i, til champagnen tykner lidt af fløden. Smag saucen til med et par dryp citronsaft.
- 4
Åben glasset med ørredrogn og skyl dem let.
- 5
Med østerskniven åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.
- 6
Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.
- 7
Ved servering, hæld lidt af champagnesaucen over østersene. Kom lidt ørredrogn og fintsnittet purløg på toppen.
Østers med æblevinaigrette, æbler i tern & dild
- 1
Kom æblesaft, æblecidereddike, dijonsennep, lidt salt og et par kværn sorte peberkorn i en bøtte.
- 2
Blend ingredienserne sammen med en stavblender. Hæld langsomt olivenolien i, til vinaigretten bliver tyk og ikke skiller.
- 3
Skær æblet ud i små tern, lige inden servering. Dryp lidt citronsaft over æblerne, og vend rundt. Dette hjælper til at æblerne ikke bliver brune inden servering.
- 4
Skyl bundtet med dild under koldt vand. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- 5
Pluk 2 kviste dild og fordel i små buketter.
- 6
Med østerskniven åbnes østersene. Pas på fingrene. Tjek den åbne østers for skaller og duft til østersene for at tjekke om de er gode.
- 7
Med østerskniven, løsn østersene fra musklen.
- 8
Ved servering, kom 1 tsk æbletern på hver østers & hæld hvad der svarer til 1-1,5 tsk æblevinaigrette over hver østers. Pynt østersene af med et par små kviste dild.
