Omelet med kartofler og bacon. Hertil salat og rugbrød
4 personer
Ingredienser
| 200 g | bacon i tern |
| 425 g | kartofler på glas |
| 6 stk | æg |
| 1 dl | mælk |
| 2 stk | appelsin |
| 200 g | færdigsnittet rødkål |
| 100 g | peanuts |
| 6 skiver | rugbrød |
| ketchup | |
| salt | |
| peber | |
| olivenolie |
Tilberedning
- 1
Steg baconen sprød på en tør pande. Lad baconstykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- 2
Hæld vandet fra kartoflerne og skær de store kartofler i mindre stykker. Steg dem på en pande i lidt olivenolie.
- 3
Pisk imens æggene sammen med mælk, salt og peber i en skål. Hæld æggemassen over kartoflerne på panden. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie, så sætter omeletten sig hurtigere. Lad omeletten simre ved midddel varme til den er gennemstegt.
- 4
Imens omeletten simrer, laver du salaten. Skræl og skær appelsinerne i tern. Bland dem med snittet rødkål, peanuts og valgfri dressing.
- 5
Rist rugbrødet sprødt i en brødrister eller på en pande i lidt smør eller olie.
- 6
Server omeletten på rugbrød toppet med bacon og ketchup og den sprøde salat som tilbehør.
