Ølbraiseret kylling
4 personer
Ingredienser
1 stk | hel kylling |
4 stk | kålpølser |
4 stk | løg |
4 stk | peberfrugt |
1 stk | chilifrugt |
0,5 stk | hvidkålshoved |
1 stk | helt hvidløg |
2 spsk | honning |
sort peber | |
6 spsk | balsamicoeddike |
1 flaske | brown ale |
1 l | hønsefond |
1 bundt | estragon |
olie til stegning |
Tilberedning
- 1
Partér kyllingen.
- 2
Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune rigtig godt af.
- 3
Tag bryststykkerne op af gryden, og lad resten af kyllingestykkerne stege videre.
- 4
Skær kålpølserne i tykke skiver. Tilsæt pølsestykkerne og lad dem brune godt af.
- 5
Skær løg og peberfrugt i kvarte. Skær chili og hvidkål groft.
- 6
Tilsæt løgene til gryden og lad dem blive gyldne. Tilsæt chili, hvidkål, peberfrugt samt de hele hvidløgsfed. Tilsæt derefter honning og godt med friskkværnet peber.
- 7
Når honningen smelter i bunden af gryden, tilsættes balsamicoeddiken. Lad det bruse op. Tilsæt øl og lad det koge ind i 5 minutter.
- 8
Tilsæt hønsefond og bring gryden i kog. Tilsæt lidt salt og et bundt hakket estragon. Skru ned for varmen og lad retten simre videre i ca. en halv time.
- 9
Læg brystkødet lægges i gryden og lad simre videre i en halv time.
- 10
Smag til med salt og peber og servér straks.