Ølbraiseret kylling

4 personer

Ingredienser

1 stkhel kylling
4 stkkålpølser
4 stkløg
4 stkpeberfrugt
1 stkchilifrugt
0,5 stkhvidkålshoved
1 stkhelt hvidløg
2 spskhonning
sort peber
6 spskbalsamicoeddike
1 flaskebrown ale
1 lhønsefond
1 bundtestragon
olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Partér kyllingen.

  • 2

    Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune rigtig godt af.

  • 3

    Tag bryststykkerne op af gryden, og lad resten af kyllingestykkerne stege videre.

  • 4

    Skær kålpølserne i tykke skiver. Tilsæt pølsestykkerne og lad dem brune godt af.

  • 5

    Skær løg og peberfrugt i kvarte. Skær chili og hvidkål groft.

  • 6

    Tilsæt løgene til gryden og lad dem blive gyldne. Tilsæt chili, hvidkål, peberfrugt samt de hele hvidløgsfed. Tilsæt derefter honning og godt med friskkværnet peber.

  • 7

    Når honningen smelter i bunden af gryden, tilsættes balsamicoeddiken. Lad det bruse op. Tilsæt øl og lad det koge ind i 5 minutter.

  • 8

    Tilsæt hønsefond og bring gryden i kog. Tilsæt lidt salt og et bundt hakket estragon. Skru ned for varmen og lad retten simre videre i ca. en halv time.

  • 9

    Læg brystkødet lægges i gryden og lad simre videre i en halv time.

  • 10

    Smag til med salt og peber og servér straks.

Ølbraiseret kylling