Ølbraiserede grisekæber med kartoffel-rodfrugtmos

4 personer

Ingredienser

Ølbraiserede grisekæber

900 ggrisekæbe
salt
peber
1 stktomat
1 stkpersillerod
1 stkgulerod
1 stkløg
0,5 lmørk øl
1 spskhvedemel

Kartoffel-rodfrugtmos

750 gkartofler
3 stkpersillerod
2 dlmælk
25 gsmør

Grøntsager

2 stkgulerod
1 stkporre
0,5 dlolie

Tilberedning

Ølbraiserede grisekæber

  • 1

    Fjern eventuelle sener fra kæberne og dub dem med køkkenrulle.

  • 2

    Brun og krydr svinekæberne på alle sider i en gryde med smør og tag dem op.

  • 3

    Skær persillerod, gulerod og løg i rustikke tern og tomater i kvarter. Sauter persillerod, gulerod og løg.

  • 4

    Tilsæt tomat, grisekæberne og den mørke øl - suppleret med vand indtil det dækker og lad det simre i ca. 1,5-2 timer til kødet er mørt.

  • 5

    Kog væsken ind til der er ca. 2 ½ dl tilbage. Si herefter saucen.

  • 6

    Smag saucen til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.

Kartoffel-rodfrugtmos

  • 1

    Skær kartofler og persillerod i tern.

  • 2

    Kog kartofler og persillerod møre. Hæld vandet fra.

  • 3

    Mos kartofler og persillerod. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber.

Grøntsager

  • 1

    Damp gulerødder møre i 1 spsk vand og tilsæt salt.

  • 2

    Snit porren i tynde strimler. Dup dem tørre i køkkenrulle.

  • 3

    Varm olien op. Frittér porrestrimlerne ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.

  • 4

    Pynt ev. med sprødstegt parmaskinke

Ølbraiserede grisekæber med kartoffel-rodfrugtmos