Ølbraiserede grisekæber med kartoffel-rodfrugtmos
4 personer
Ingredienser
Ølbraiserede grisekæber
900 g | grisekæbe |
salt | |
peber | |
1 stk | persillerod |
1 stk | gulerod |
1 stk | løg |
0,5 l | mørk øl |
1 spsk | hvedemel |
Kartoffel-rodfrugtmos
750 g | kartofler |
3 stk | persillerod |
2 dl | mælk |
25 g | smør |
Grøntsager
2 stk | gulerod |
1 stk | porre |
0,5 dl | olie |
Tilberedning
Kød
- 1
Fjern eventuelle sener fra kæberne og dub dem med køkkenrulle.
- 2
Brun og krydr svinekæberne på alle sider i en gryde med smør og tag dem op.
- 3
Sauter persillerod, gulerod og løg i rustikke tern.
- 4
Tilsæt tomat i kvarte, kæberne og den mørke øl - suppleret med vand indtil det dækker og lad det simre i ca. 1,5-2 timer til kødet er mørt.
- 5
Kog væsken ind til der er ca. 2 ½ dl tilbage.
- 6
Si saucen.
- 7
Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.
Kartoffel-rodfrugtmos
- 1
Skær kartofler og persillerod i tern.
- 2
Kog kartofler og persillerod møre.
- 3
Hæld vandet fra.
- 4
Mos kartofler og persillerod, mens mælk og smør tilsættes.
- 5
Smag mosen til med salt og peber.
Grøntsager
- 1
Damp gulerødder møre i 1 spsk vand og tilsæt salt.
- 2
Snit porren i tynde strimler. Dup dem tørre i køkkenrulle.
- 3
Varm olien op.
- 4
Frittér porrestrimlerne ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.
- 5
Pynt evt. med sprødstegt parmaskinke