Oksemørbrad med bagte hvidløg, tomater og rødvinssauce
4 personer
Ingredienser
Oksemørbrad
1 stk | oksemørbrad |
salt | |
peber | |
olie til stegning |
Rødvinssauce
1 flaske | rødvin |
1 stk | helt hvidløg |
1 bundt | timian |
5 stk | skalotteløg |
150 g | smør |
salt | |
peber |
Bagte hvidløg og tomater
3 stk | hele hvidløg |
2 bakker | cherrytomat |
olie til stegning | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Oksemørbrad
- 1
Puds oksemørbraden af for sølvhinde. Herefter brunes den godt af på en pande og krydres med salt og peber.
- 2
Tag den af panden. Put den op i en bradepande.
Bagte hvidløg og tomater
- 1
Del de hele hvidløg på midten. Læg hvidløg, daddeltomater på stilk med olivenolie samt salt og peber i bradepanden sammen med oksemørbraden.
- 2
Sæt bradepanden med oksemørbrad, hvidløg og tomater i en forvarmet ovn i 15 min. ved 200° (15 min. = medium rare. 20 min. = medium stegt). Herefter skal oksemørbraden hvile i 15 min. Tilbehøret får 15 min. ekstra i ovnen, mens kødet hviler. Alternativt skæres mørbraden ud i bøffer og steges på panden efter egen smag.
Rødvinssauce
- 1
Hak hvidløg og skalotteløg. Hak timian fint.
- 2
Hvidløg, skalotteløg og timian sauteres på en pande. Hæld en flaske rødvin på panden og kog saucen ind til 1/3 og herefter sigtes den.
- 3
Lige inden servering piskes saucen op med smør. Smag til med salt og peber. Servér straks.