Oksemørbrad med bagte hvidløg, tomater og rødvinssauce

4 personer

Ingredienser

Oksemørbrad

1 stkoksemørbrad
salt
peber
olie til stegning

Rødvinssauce

1 flaskerødvin
1 stkhelt hvidløg
1 bundttimian
5 stkskalotteløg
150 gsmør
salt
peber

Bagte hvidløg og tomater

3 stkhele hvidløg
2 bakkercherrytomat
olie til stegning
salt
peber

Tilberedning

Oksemørbrad

  • 1

    Puds oksemørbraden af for sølvhinde. Herefter brunes den godt af på en pande og krydres med salt og peber.

  • 2

    Tag den af panden. Put den op i en bradepande.

Bagte hvidløg og tomater

  • 1

    Del de hele hvidløg på midten. Læg hvidløg, daddeltomater på stilk med olivenolie samt salt og peber i bradepanden sammen med oksemørbraden.

  • 2

    Sæt bradepanden med oksemørbrad, hvidløg og tomater i en forvarmet ovn i 15 min. ved 200° (15 min. = medium rare. 20 min. = medium stegt). Herefter skal oksemørbraden hvile i 15 min. Tilbehøret får 15 min. ekstra i ovnen, mens kødet hviler. Alternativt skæres mørbraden ud i bøffer og steges på panden efter egen smag.

Rødvinssauce

  • 1

    Hak hvidløg og skalotteløg. Hak timian fint.

  • 2

    Hvidløg, skalotteløg og timian sauteres på en pande. Hæld en flaske rødvin på panden og kog saucen ind til 1/3 og herefter sigtes den.

  • 3

    Lige inden servering piskes saucen op med smør. Smag til med salt og peber. Servér straks.

Oksemørbrad med bagte hvidløg, tomater og rødvinssauce