Oksekødboller i spicy tomatsauce
4 personer
Ingredienser
Tomatsauce
| 1 stk | løg |
| 1 stk | rødløg |
| 1 stk | ingefær |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 stk | chili |
| 1 tsk | tomatpuré |
| 1 dl | hvid balsamicoeddike |
| 1 bakke | cherrytomater |
| 2 spsk | paprika |
| 1 dåse | hakkede dåsetomater |
Kødboller
| 400 g | oksekød |
| 1 stk | æg |
| 1 spsk | hvedemel |
| 1 bundt | timian |
| 2 spsk | olivenolie |
| salt | |
| peber |
Servering
| 400 g | spaghetti |
| 1 bundt | basilikum |
| 1 stk | parmesan |
Tilberedning
Tomatsauce
- 1
Hak løg og rødløg. Riv ingefær og hvidløg samt skær chili i skiver.
- 2
Opvarm olivenolie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og balsamico og sautér hårdt af.
- 3
Når balsamicoeddiken er kogt ind, tilsættes cherrytomater, løg og rødløg samt lidt ingefær, hvidløg og chili. Mængden af chili afhænger af hvor stærk tomatsaucen ønskes.
- 4
Tilsæt paprika og hakkede tomater. Fyld dåsen med hakkede tomater med vand og tilsæt vandet til gryden. Krydr med salt og peber og lad simre i 10 minutter. Derefter blendes det hele.
Kødboller
- 1
Rør oksekød sammen med æg, mel, finthakket timian, salt og peber. Form farsen til kødboller.
- 2
Kom forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen. Rør stille og roligt i gryden og lad simre i ca. 20 minutter.
- 3
Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
- 4
Anret spaghetti i dybe tallerkener. Dryp med lidt olivenolie og krydr godt med peber. Kom tomatsauce med kødboller ovenpå, riv parmesanost henover og top med masser af basilikumblade.
