Oksekødboller i spicy tomatsauce

4 personer

Ingredienser

Tomatsauce

1 stkløg
1 stkrødløg
1 stkingefær
4 fedhvidløg
2 stkchili
1 tsktomatpuré
1 dlhvid balsamicoeddike
1 bakkecherrytomater
2 spskpaprika
1 dåsehakkede dåsetomater

Kødboller

500 goksekød
1 stkæg
1 spskhvedemel
1 bundttimian
2 spskolivenolie
salt
peber

Servering

400 gspaghetti
1 bundtbasilikum
1 stkparmesan

Tilberedning

Tomatsauce

  • 1

    Hak løg og rødløg. Riv ingefær og hvidløg samt skær chili i skiver.

  • 2

    Opvarm olivenolie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og balsamico og sautér hårdt af.

  • 3

    Når balsamicoeddiken er kogt ind, tilsættes cherrytomater, løg og rødløg samt lidt ingefær, hvidløg og chili. Mængden af chili afhænger af hvor stærk tomatsaucen ønskes.

  • 4

    Tilsæt paprika og hakkede tomater. Fyld dåsen med hakkede tomater med vand og tilsæt vandet til gryden. Krydr med salt og peber og lad simre i 10 minutter. Derefter blendes det hele.

Kødboller

  • 1

    Rør oksekød sammen med æg, mel, finthakket timian, salt og peber. Form farsen til kødboller.

  • 2

    Kom forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen. Rør stille og roligt i gryden og lad simre i ca. 20 minutter.

  • 3

    Kog spaghetti efter anvisning på pakken.

  • 4

    Anret spaghetti i dybe tallerkener. Dryp med lidt olivenolie og krydr godt med peber. Kom tomatsauce med kødboller ovenpå, riv parmesanost henover og top med masser af basilikumblade.

Oksekødboller i spicy tomatsauce