Muffins med chokolade

12 stk

Ingredienser

250 ghvedemel
2 tskbagepulver
0.5 tsknatron
1 knivspidssalt
150 gsukker
0.5 tskstødt kanel
1 stkæg
240 mlmælk
120 mlvegetabilsk olie (eller smeltet smør, afkølet)
150 gmørk chokolade

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 200°. Forbered en muffinplade med muffinforme eller smør dem let.

  • 2

    Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål: hvedemel, bagepulver, natron, salt, sukker og kanel.

  • 3

    Bland de våde ingredienser sammen i en anden skål: slå ægget let sammen med mælk og vegetabilsk olie/smør.

  • 4

    Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør forsigtigt sammen med en ske eller spatel, indtil det lige akkurat er blandet. Det er vigtigt ikke at overarbejde dejen; der må gerne være lidt klumper.

  • 5

    Hak chokoladen og tilsæt til dejen. Vær forsigtig med ikke at røre for meget.

  • 6

    Brug en ske til at fordele dejen i muffinformene, fyld hver form ca. 2/3 fuld.

  • 7

    Bag i ovnen i 18-20 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten af en muffin kommer ud ren. Lad muffins køle ned i formen i et par minutter, før du flytter dem til en bagerist for at køle helt af.

Tip: Drys de afkølede muffins med flormelis eller put glasur på.
Muffins med chokolade