Mørksej med citron, feta og olivenolie

4 personer

Ingredienser

800 gmørksej loins
600 gmellemstore kartofler
2 stkcitroner
Olivenolie
2 spsksmør
200 gfeta i blok
0.5 pottetimian (gerne med “bløde” stilke)
hvidløg
1 pottebrøndkarse
0.5 dlmayonnaise
1 dlcreme fraiche 18% eller 38%
6 stksmå cornichoner, finthakkede
1.5 tskdijonsennep
1 håndfuldpurløg, fintsnittet
0.5 håndfuldpersille, fintsnittet
salt
Sort peber

Tilberedning

  • 1

    Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand – til de lige knapt er færdige – lad dem køle af i koldt vand til de er lune.

  • 2

    Kom kartoflerne i en alubakke. “Knus” dem med bunden af et glas, så de bliver flade.

  • 3

    Skær 1,5 citron ud i skiver. Fjern kernerne (og gem den halve citron til senere).

  • 4

    Kom smør, et godt dryp olivenolie, hvidløg, citronskiver og halvdelen af timianstænglerne op i alubakken til kartoflerne –

  • 5

    Sæt dem på grillen ved høj, indirekte varme, og lad dem stege i 20-30 minutter på grillen. Pas på de ikke brænder.

  • 6

    Mens kartoflerne steger på grillen, klargøres mørksej-loins. Dyp dem tørre med et stykke papir og drys med fint salt og lidt rapsolie.

  • 7

    Snit halvdelen af brøndkarsen fint. Gem den anden halvdel som pynt til toppen af kartoflerne.

  • 8

    Rør mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep, purløg, brøndkarse og persille sammen. Smag til med salt, peber, citronskal og saft.

  • 9

    Grill mørksej loins på grillen ved direkte varme. De skal ikke have lang tid på hver side. Kødet på mørksejen bliver blødt og “flaky” når det er færdigt. Begynd at grille mørksej cirka 10 minutter inden kartoflerne forventes at være færdige.

  • 10

    Når kartoflerne er gyldne & sprøde, tages de af grillen. Tag citronskiverne og hvidløget op, lad det køle af i et par minutter. "Mas” citronerne til det bliver en paste og kom dem i en lille skål. Kom et par spiseskeer olivenolie i og rør rundt.

  • 11

    Vend kartoflerne i citronmarinaden, kom den afdryppede feta i sammen med de resterende urter og smag til med sort peber og salt. Pynt kartoflerne af med lidt timian og brøndkarse samt et par dryp olivenolie.

Mørksej med citron, feta og olivenolie