Mørbradgryde med ris og salat - til to dage

4 personer

Ingredienser

250 gris
2 stkløg
1 fedhvidløg
1 stkrød peberfrugt
1 stksvinemørbrad
100 gbacon i tern
2 spskpaprika
2 dåserhakkede tomater
2 spskrød pesto
1 terningoksebouillon
50 gsolsikkekerner
salat efter eget valg
1 stkæble
200 gsnackgulerødder
2.5 dlpiskefløde
dressing efter eget valg
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 42: Svinemørbrad, rød pesto, æble, (snack)gulerødder, fløde, salat, spinat
  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken.

  • 2

    Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

  • 3

    Brun baconen af i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika og mørbrad og rør godt. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele.

  • 4

    Tilsæt hakkede tomater, rød pesto og smuldret bouillonterning og bring gryden i kog. Lad den simre i 15 min., til kødet er gennemstegt - eller længere, hvis du har tid. Jo længere tid, jo mere smag!

  • 5

    Rist imens solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken.

  • 6

    Skyl salat og æble og skær begge i mindre stykker. Skyl gulerødderne og lav tynde strimler med en kartoffelskræller eller riv dem groft. Top salaten med solsikkekerner og dressing.

  • 7

    Skru nu ned for varmen og tilsæt fløden til mørbradgryden. Smag til med salt og peber og servér den fantastiske klassiker med dampende varme ris og den hurtige salat. Velbekomme!

Tip: Vælg den største mørbrad, du kan finde, da retten er til to dage.
Mørbradgryde med ris og salat - til to dage