Mørbradgryde med ris og salat - til to dage
4 personer
Ingredienser
250 g | ris |
2 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
1 stk | rød peberfrugt |
1 stk | svinemørbrad |
100 g | bacon i tern |
2 spsk | paprika |
2 dåser | hakkede tomater |
2 spsk | rød pesto |
1 terning | oksebouillon |
50 g | solsikkekerner |
salat efter eget valg | |
1 stk | æble |
200 g | snackgulerødder |
2.5 dl | piskefløde |
dressing efter eget valg | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 2
Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.
- 3
Brun baconen af i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika og mørbrad og rør godt. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele.
- 4
Tilsæt hakkede tomater, rød pesto og smuldret bouillonterning og bring gryden i kog. Lad den simre i 15 min., til kødet er gennemstegt - eller længere, hvis du har tid. Jo længere tid, jo mere smag!
- 5
Rist imens solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken.
- 6
Skyl salat og æble og skær begge i mindre stykker. Skyl gulerødderne og lav tynde strimler med en kartoffelskræller eller riv dem groft. Top salaten med solsikkekerner og dressing.
- 7
Skru nu ned for varmen og tilsæt fløden til mørbradgryden. Smag til med salt og peber og servér den fantastiske klassiker med dampende varme ris og den hurtige salat. Velbekomme!
