Mørbradgryde med karry, æbler og ristede mandler - til to dage
4 personer
Ingredienser
| 500 g | ris |
| 2 stk | løg |
| 3 stk | æbler |
| 0.5 stk | spidskål |
| 1 stk | svinemørbrad |
| 2 spsk | karry |
| 0.5 spsk | spidskommen |
| 6 dl | vand |
| 4 dl | kokosmælk |
| 1 terning | hønsebouillon |
| 1 stk | broccoli |
| 50 g | mandler eller andre nødder |
| salt | |
| peber | |
| olivenolie | |
| majsstivelse |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Tag halvdelen af de færdigkogte ris fra til i morgen - husk at køle dem hurtigt ned i køleskabet.
- 2
Skær løgene i tern. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Snit spidskålen fint. Stil det hele til side.
- 3
Puds de mest genstridige sener og lidt af fedtet af mørbraden og skær den i mundrette stykker. Krydr med salt og peber og brun hurtigt kødet af i lidt olivenolie i en stor gryde.
- 4
Læg kødet til side på en tallerken. Kødstykkerne skal blot lige ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre gryden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.
- 5
Tilsæt nu løg, karry, spidskommen og kål og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, kokosmælk, smuldret bouillonterninger, æbler og mørbradstykker og varm op under omrøring.
- 6
Lad det hele simre i 10 min til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber - og måske lidt mere karry. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule majsstivelse rørt ud i lidt vand.
- 7
Vask broccolien og del den i mindre buketter. Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand - 1-2 minutter. Gem halvdelen af broccolien til salaten i morgen. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.
- 8
Server mørbradgryden med ris, hakkede og saltede mandler på toppen og de lynkogte broccoli som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af ris, mørbradgryde og broccoli til i morgen.
