Mørbradgryde med karry, æbler og ristede mandler - til to dage

4 personer

Ingredienser

500 gris
2 stkløg
3 stkæbler
0.5 stkspidskål
1 stksvinemørbrad
2 spskkarry
0.5 spskspidskommen
6 dlvand
4 dlkokosmælk
1 terninghønsebouillon
1 stkbroccoli
50 gmandler eller andre nødder
salt
peber
olivenolie
majsstivelse

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 46: Mørbrad, broccoli, mandler, nødder
  • 1

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Tag halvdelen af de færdigkogte ris fra til i morgen - husk at køle dem hurtigt ned i køleskabet.

  • 2

    Skær løgene i tern. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Snit spidskålen fint. Stil det hele til side.

  • 3

    Puds de mest genstridige sener og lidt af fedtet af mørbraden og skær den i mundrette stykker. Krydr med salt og peber og brun hurtigt kødet af i lidt olivenolie i en stor gryde.

  • 4

    Læg kødet til side på en tallerken. Kødstykkerne skal blot lige ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre gryden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

  • 5

    Tilsæt nu løg, karry, spidskommen og kål og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, kokosmælk, smuldret bouillonterninger, æbler og mørbradstykker og varm op under omrøring.

  • 6

    Lad det hele simre i 10 min til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber - og måske lidt mere karry. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule majsstivelse rørt ud i lidt vand.

  • 7

    Vask broccolien og del den i mindre buketter. Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand - 1-2 minutter. Gem halvdelen af broccolien til salaten i morgen. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

  • 8

    Server mørbradgryden med ris, hakkede og saltede mandler på toppen og de lynkogte broccoli som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af ris, mørbradgryde og broccoli til i morgen.

Mørbradgryde med karry, æbler og ristede mandler - til to dage