Mørbradgryde - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

1 stkmørbrad af gris
0,5 pakkemager bacon, f.eks. kalkunbacon
1 bakkecocktailpølser med Nøglehulsmærke
1 bakkechampignon
2 stkløg
1 dåsehakkede tomater
1,5 spskflydende fedtstof
2 stkpeberfrugt
1 dlvand
Jævner til sauce
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Bank skiverne let med håndfladen.

  • 2

    Hak løg groft og brun dem i lidt fedtstof i en gryde sammen med bacon. Tag blandingen op, når den er gylden.

  • 3

    Brun mørbradskiverne i 1-2 minutter på hver side i fedtstoffet i gryden. Krydr med røget paprika, salt og peber.

  • 4

    Skær champignon i kvarte og peberfrugt i tern. Tilsæt løg, bacon, vand, champignon, peberfrugt og hakkede tomater til gryden med mørbradskiverne. Lad retten småkoge i 15-20 minutter til kødet er mørt. Tilsæt derefter løg, vand, champignon i kvarte, peberfrugt i tern og

  • 5

    Tilsæt cocktailpølserne ca. 4-5 minutter før retten er færdig.

  • 6

    Retten kan jævnes med saucejævner eller et par skefulde creme fraiche 5%. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Servér med fuldkornsris, -pasta eller kartoffelmos og grønt.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Mørbradgryde - Diabetesforeningens version