Mørbradgryde - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | mørbrad af gris |
| 0.5 pakke | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
| 1 bakke | cocktailpølser med Nøglehulsmærke |
| 1 bakke | champignon |
| 2 stk | løg |
| 1 dåse | hakkede tomater |
| 1.5 spsk | flydende fedtstof |
| 2 stk | peberfrugt |
| 1 dl | vand |
| Jævner til sauce | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Bank skiverne let med håndfladen.
- 2
Hak løg groft og brun dem i lidt fedtstof i en gryde sammen med bacon. Tag blandingen op, når den er gylden.
- 3
Brun mørbradskiverne i 1-2 minutter på hver side i fedtstoffet i gryden. Krydr med røget paprika, salt og peber.
- 4
Skær champignon i kvarte og peberfrugt i tern. Tilsæt løg, bacon, vand, champignon, peberfrugt og hakkede tomater til gryden med mørbradskiverne. Lad retten småkoge i 15-20 minutter til kødet er mørt. Tilsæt derefter løg, vand, champignon i kvarte, peberfrugt i tern og
- 5
Tilsæt cocktailpølserne ca. 4-5 minutter før retten er færdig.
- 6
Retten kan jævnes med saucejævner eller et par skefulde creme fraiche 5%. Smag til med salt og peber.
- 7
Servér med fuldkornsris, -pasta eller kartoffelmos og grønt.
