Mørbradgryde - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

1 stkmørbrad af gris
0,5 pakkemager bacon, f.eks. kalkunbacon
1 bakkecocktailpølser med Nøglehulsmærke
1 bakkechampignon
2 stkløg
1 dåsehakkede tomater
1,5 spskflydende fedtstof
2 stkpeberfrugt
1 dlvand
Jævner til sauce
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Bank dem let med håndfladen.

  • 2

    Hak løgene groft og brun dem i en gryde i fedtstoffet.

  • 3

    Tag blandingen op, når den er gylden. Brun mørbradskiverne 1-2 minutter på hver side i fedtstoffet i gryden. Krydres med røget paprika, salt og peber.

  • 4

    Tilsæt derefter løg, vand, champignon i kvarte, peberfrugt i tern og de hakkede tomater.

  • 5

    Lad retten småkoge 15-20 minutter, til kødet er mørt.

  • 6

    Tilsæt derefter cocktailpølserne ca. 4-5 minutter, før retten er færdig.

  • 7

    Retten kan jævnes med saucejævner eller 3-4 spsk. creme fraiche 5 %. Smag til med salt og peber.

  • 8

    Serveres med fuldkornsris eller – pasta eller kartoffelmos og grønt.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Mørbradgryde - Diabetesforeningens version