Mørbradgryde - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
1 stk | mørbrad af gris |
0,5 pakke | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
1 bakke | cocktailpølser med Nøglehulsmærke |
1 bakke | champignon |
2 stk | løg |
1 dåse | hakkede tomater |
1,5 spsk | flydende fedtstof |
2 stk | peberfrugt |
1 dl | vand |
Jævner til sauce | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Bank dem let med håndfladen.
- 2
Hak løgene groft og brun dem i en gryde i fedtstoffet.
- 3
Tag blandingen op, når den er gylden. Brun mørbradskiverne 1-2 minutter på hver side i fedtstoffet i gryden. Krydres med røget paprika, salt og peber.
- 4
Tilsæt derefter løg, vand, champignon i kvarte, peberfrugt i tern og de hakkede tomater.
- 5
Lad retten småkoge 15-20 minutter, til kødet er mørt.
- 6
Tilsæt derefter cocktailpølserne ca. 4-5 minutter, før retten er færdig.
- 7
Retten kan jævnes med saucejævner eller 3-4 spsk. creme fraiche 5 %. Smag til med salt og peber.
- 8
Serveres med fuldkornsris eller – pasta eller kartoffelmos og grønt.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.